Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controale la fermele de pasari dupa semnalarea reaparitiei virusului gripei aviare

controale-la-fermele-de-pasari-dupa-semnalarea-reaparitiei-virusului-gripei-aviare

Acestea vor fi efectuate de reprezentantii ANSVSA, care au anuntat si o serie de alte masuri preventive, facand si cateva recomandari crescatorilor.


Ca urmare a aparitiei unor cazuri de gripa aviara in Europa, ANSVSA a anuntat ca a impus o serie de masuri preventive adresate crescatorilor de pasari din Romania.
 
Ca atare, se vor organiza intalniri si instruiri pentru informarea şi constientizarea fermierilor, medicilor veterinari de libera practica, vanatorilor si paznicilor  fondurilor de vanatoare, asupra semnelor clinice ale influentei aviare si ale bolii de Newcastle si despre necesitatea notificarii, in regim de urgenta, catre DSVSA judeteana, a oricaror suspiciuni de boala.
 Sectorul avicol va trebui sa intensifice masurile de profilaxie nespecifica si sa intareasca masurile de biosecuritate in fermele de pasari, pentru a putea preintampina orice evenimente de ordin epidemiologic nedorite, urmand sa se efectueze controale privind respectarea acestor masuri.
 
Se vor dispune masuri pentru limitarea circulatiei pasarilor de curte in perimetrele exploatatiilor si se vor informa fermierii asupra conditiilor de circulatie a pasarilor din exploatatiile comerciale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

DSVSA judetene care au in raza de competenta granita cu state terte vor incheia protocoale de colaborare la nivel local cu inspectoratele judetene ale politiei de frontiera, pentru ca acestea sa le notifice orice caz de gasire a pasarilor bolnave sau cadavre de pasari in zona de patrulare.
 
Reactualizarea stocurilor de materiale si a structurilor de interventie, prevazute in planurile de contingenta de la nivel local, este o alta masura dispusa de ANSVSA.
 
In acest an, Romania a importat din Germania 58 de transporturi de pasari, ultimele la 13 noiembrie, un transport din Olanda – 16 iulie si un transport din Anglia – la 1 aprilie.
Comertul intracomunitar, cu pasari vii provenite din tarile membre ale Uniunii Europene in care evolueaza sporadic gripa aviara, de inalta sau joasa patogenitate, se poate derula, neexistand bariere nejustificate in calea comertului.
 
In urma supravegherii si a regionalizarii tarilor in cauza, se transmit aceste informatii Comisiei Europene, care emite masuri de protectie referitoare la gripa aviara inalt patogena, de diverse subtipuri, prin legislatie specifica.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016