Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gripa aviara a aparut din nou in Europa

gripa-aviara-a-aparut-din-nou-in-europa

Virusul a fost semnalat pana acum la mai multe ferme din Olanda, Marea Britanie si Germania.


Crescatorii de animale si autoritatile au din nou motive de ingrijorare, dupa ce, recent, in cateva state din UE a fost semnalata reaparitia virusului care provoaca gripa aviara.
 
De aceasta data este vorba despre o tulpina noua si mult mai contagioasa. Zeci de mii de pasari din cele trei state au fost deja sacrificate. Mai mult, autoritatile olandeze au luat decizia de a interzice temporar livrarile de carne de pasare pe intreg teritoriul tarii. In Olanda au fost infectate aproape 20 de ferme din centrul tarii.
„Cu siguranţa se poate raspandi, este o tulpina extrem de agresiva, iar scopul anchetei noastre si a motivul pentru care o tratam atat de agresiv este acela de a opri raspandirea”, a precizat Nigel Gibbens, medic veterinar

In alerta se afla si Marea Britanie dupa ce, la o ferma din comitatul Yorkshire, ratele au fost depistate ca purtatoare ale virusului mortal. Pentru moment, autoritatile britanice evita sa faca legatura cu ce se intampla in Olanda si spun ca sunt necesare si alte analize.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Noul virus a fost descoperit pentru prima data in Asia, in Coreea de Sud, sute de mii de pasari fiind sacrificate din aceasta cauza in ultimele doua luni. De asemenea, in Europa, virusul a fost depistat la inceputul acestei luni si la o ferma din nord estul Germaniei.
 
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat, marti, la Geneva, un apel la atentie sporita dupa depistarea unor cazuri de gripa aviara in ferme de pasari din Europa, dar a asigurat ca nu exista pericole serioase legate de raspandirea bolii.
 
Conform declaratiilor facute de Elisabeth Mumford, expert al OMS, principala ipoteza referitoare la originea acestor focare de gripa aviara este ca boala ar fi fost adusa de pasari migratoare venite din Asia si ca nu exista practic posibilitatea ca virusul sa fi ajuns pe continentul european prin intermediul schimburilor comerciale. Au fost afectate trei tipuri diferite de pasari domestice — rate, gaste si pui — si, prin urmare, "ar fi foarte straniu" ca toate acestea sa se infecteze in acelasi timp, daca virusul ar fi fost adus pe calea comertului.

Pana in prezent, in Europa s-au inregistrat cazuri de gripa aviara produsa de tulpina H5N8 a virusului in Germania, Olanda si Marea Britanie, dupa ce, de la inceputul anului, prezenta acestei tulpini a fost depistata in China, Coreea de Sud si Japonia.
OMS nu a fost notificata despre vreun caz de infectare a unui om cu gripa aviara, a subliniat Elisabeth Mumford, mentionand ca daca acest lucru s-ar intampla, nu exista motive de ingrijorare intrucat boala se poate trata cu tamiflu. "Nu ma preocupa acest virus mai mult decat ceilalti care circula" simultan, a mai spus specialista de la OMS.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016