Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode de combatere a daunatorilor naturali pentru stupii de albine

metode-de-combatere-a-daunatorilor-naturali-pentru-stupii-de-albine

Pe langa substantele chimice folosite pentru tratarea culturilor, si care pot fi nocive pentru albine, apicultorii se mai confrunta si cu problema inamicilor naturali care „atenteaza” la stupii de albine.


Viespea este destul unul din cei mai mari  daunatori deoarece intra in stupi si fura mierea, atacand chiar si albinele. Gargaunul este o specie de viespe, care este extrem de rapace, atacand in special dimineata cand albinele sunt mai molesite. Se combat pulverizand in cuiburile lor care sunt adapostite in soproane, stresini, scorburi etc DDT sau HCH.
 
Lupul albinelor se aseamana cu viespea, insa este mult mai mare. Ataca in zbor albinele pe care le consuma, iar pe altele le transporta in cuib pentru hrana larvelor proprii. Combaterea se face cautand sa se distruga cuiburile sau omorandu-l cu paleta, la aparitia lui in stupina.
 
Fluturele „cap de mort” se recunoaste foarte usor datorita faptului ca are pe torace, in partea dorsala, un desen asemanator craniului omenesc si produce un zgomot specific care poate fi usor de recunoscut. Un fluture consuma pana la 20 g miere (prin patrundere in stup noaptea) si daca ramane in stup cateva zile consuma pana la cca 100 g miere. De cele mai multe ori este depistat de albine, care il omoara imediat.
 
Furnicile intra prin crapaturile stupului si daca sunt multe pot consuma pana la 1 kilogram de miere pe zi. Prevenirea atacului se face prin ungerea picioarelor stupului cu pacura, sau asezarea lor in cutii cu apa pentru a opri urcarea furnicilor in stup. De asemenea prin distrugerea cu DDT, HCH etc., precum si distrugerea musuroaielor din prejma.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Broastele si soparlele ataca albinele in fata stupilor si chiar pe scandura de zbor. Ataca de asemenea la locul de cules, cand florile sunt aplecate la pamant.  Ca masura de prevenire, stupii se asaza in picioare pe locul invadat de acesti daunatori, la inaltimea de circa 30 de centimetri.
 
Pasarile ataca albinele in zbor. Un mare daunator al albinelor este prigoria care se deplaseaza in stoluri si se posteaza in drumul albinelor pe care le ataca in special pe acelea care se intorc din zbor incarcate si cu viteza redusa. Fiecare prigorie poate rapi cca 50 albine in doua ore. Alte pasari daunatoare sunt randunelele, ciocanitoarea, vrabiile, pitigoiul si chiar rata domestica.
 
Soarecii reprezinta o categorie de mari dusmani ai stuparitului, care se combat preventiv prin distrugerea lor, folosind capcane si anumite substante chimice.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016