Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente fitosanitare pentru combaterea daunatorilor de depozit

tratamente-fitosanitare-pentru-combaterea-daunatorilor-de-depozit

In aceasta perioada, fermierilor din tara le dau mari batai de cap atacurile rozatoarelor, o problema deloc de neglijat fiind reprezentata si de daunatorii de depozit.


Tot mai multi fermieri din tara se plang de atacuri fara precedent ale rozatoarelor, acestia spunand ca soarecii s-au inmultit mult anul acesta fata de anii precedenti si cu greu mai fac fata invaziei.
 
In aceasta situatie, specialistii din cadrul Oficiului Fitosanitar Mures le vin in ajutor cu cateva sfaturi care sa ii ajute atat in combaterea atacului rozatoarelor cat si a daunatorilor de depozit cum ar fi moliile sau gargaritele.
 
In ceea ce priveste rozatoarele, specialistii fitosanitari mureseni recomanda ca in in plantatii pomicole, lucerniere, trifoisti, pajisti cultivate, pasuni si alte culturi agricole, unde se semnaleaza atac puternic de rozatoare (Microtus arvalis – peste 10 colonii populate/ha) sa se aplice substanta chimica Bromakol – 25- 50 gr.momeli/galerie activa sau alte produse omologate cu efect similar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Momelile se vor schimba dupa 7 zile, aplicandu-se altele noi, folosind aceleasi doze. Pentru protectia vanatului si prevenirea degradarii in urma ploilor, momelile toxice trebuie sa se aplice in tuburi confectionate din materiale impermeabile.
 
In acelasi timp, fermierii trebuie sa semnalizeze suprafetele tratate cu placute inscriptionate „Teren otravit”. De asemenea, specialistii din cadrul Oficiului Fitosanitar Mures avertizeaza ca pasunatul este interzis cât timp sunt prezente momelile pe teren.
 
In ceea ce priveste daunatorii de depozit, precum gargaritele sau moliile, specialistii din cadrul Oficiului Fitosanitar Mures recomanda agricultorilor sa dezinfecteze spatiile de depozitare a cerealelor in doua etape.
 
In prima faza se recomanda golirea spatiilor, igienizarea si varuirea lor. Dupa aceea, cea de-a doua etapa presupune dezinfectia spatiilor (dupa etanseizarea lor) prin stropire folosind unul dintre urmatoarele insecticide cu actiune indelungata:
  • ACTELLIC 50 EC-1% (50 – 100 ml sol./mp)
  • K’OBIOL 25 EC – 50 ml/ 5 l apa pentru 100 mp spatiu depozitare
  • K’OBIOL 25 EC –100ml/99 l apa pentru 100 t cereale
  • RELDAN 22 EC – 22 ml/t ( in 0,75-1,5 l apa/t).
 
Oficiul Fitosanitar Mures recomanda pentru suprafetele netede (metal, lemn) aplicarea a 50-100 ml solutie preparata/m. De asemenea, pentru suprafetele poroase (beton, zid varuit) se va aplica 100-200 ml solutie preparata/m2.
 
Dupa executarea tratamentului prin stropire, spatiile se inchid ermetic si se tin inchise 3-4 zile, dupa care se deschid si se aerisesc. Pentru tratamentele mentionate se pot folosi si alte produse omologate, cu efect similar.
 
Specialistii recomanda totodata sa nu existe portiuni nedezinfectate in magazii sau alte spatii de depozitare (saci, prelate, unelte, utilaje sau alte obiecte). De asemenea, se vor dezinfecta inclusiv podurile si spatiile de langa magazii.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016