Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

80% din solul Romaniei este la limita incarcaturii cu nitrati

80-din-solul-romaniei-este-la-limita-incarcaturii-cu-nitrati

Dorel Benu, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), i-a atentionat pe fermieri, sambata la Reghin, sa aiba grija cu fertilizarea terenurilor, deoarece in proportie de peste 80%, teritoriul tarii noastre este la limita incarcaturii cu nitrati.


„E un avertisment din partea mea, nu din partea Comisiei Europene - faptul ca, studiind harta cu studiile pedologice din ultimii ani, peste 80% din parcelele agricole din Romania sunt la limita incarcaturii cu nitrati si trebuie verificat in fiecare an, de cate ori mergem la controlul pe teren, modul de administrare al ingrasamintelor si de gestionare a cerintelor minime statutare. Concret, asta inseamna inclusiv aportul de la gunoiul de grajd, de nitrati in sol. Asta inseamna: o buna si atenta gestionare a platformelor de gunoi, incarcatura pentru grajd pe care o au in gospodarii sa fie pentru numarul de capete pe care le au, perioada de administrare a gunoiului de grajd, grija fata de sursele de apa atunci cand se administreaza ingrasaminte chimice cu azot foarte aproape de sursele de apa, pentru zonele in panta. Sunt foarte multe conditii pe care colegii mei le au intr-un raport de control si pe care le verifica de cate ori au ocazia”, a afirmat Dorel Benu, la conferinta de instruire si informare a fermierilor si autoritatilor locale privind implementarea proiectelor de dezvoltare rurala pe fonduri europene 2014-2020.
 
Acesta a mai mentionat, ca in urma controalelor efectuate nu s-au gasit nereguli in aceasta privinta, deoarece fermierii aveau un plan de fertilizare a solului. 
 
Studiile pedologice arata ca peste 80% dintre terenurile agricole sunt la limita incarcaturii cu nitrati.
„Asa e toata Europa, va spun ca in toata Europa s-a impus controlul 100% al parcelelor cu privire la impactul la nitrati si nitriti, pentru ca agricultura a fost acuzata de ceilalti contribuabili ca este un poluator. (...) Si atunci a venit aceasta masura, prin care sa demonstram ca ne luptam pentru ecologizare, nu ca suntem un mare poluator. (...) Acum prin viitoarea Politica Agricola Comuna asta demonstram, ca intre 5-7% din suprafata, in fiecare stat, va fi ecologizata. Au fost argumente in favoarea noastra pentru a-i convinge pe marii contribuabili ca merita sa investeasca in continuare in agricultura. Nu avem pericol de poluare, noi trebuie doar sa monitorizam”, a conchis Benu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h











Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016