Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Activitatea APIA serveste drept model pentru autoritatile din Germania

activitatea-apia-serveste-drept-model-pentru-autoritatile-din-germania

Adrian Pintea, directorul deneral al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, a primit la sediul APIA vizita unei delegatii a Ambasadei Germaniaei in Romania condusa de Swantje Kortmeyer, sef al Sectiei Economice si Comerciale.


Intalnirea a avut loc in contextul interesului manifestat de catre reprezentantii ambasadei de a cunoaste mai in detaliu modalitatea de organizare si functionare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, precum si activitatile derulate la nivelul acesteia.
 
Astfel Adrian Pintea a sustinut o ampla prezentare a agentiei in ceea ce priveste formele de sprijin gestionate de aceasta si finantate din Fondul European de Garantare Agricola - FEGA (plati directe, masuri de piata, masuri de promovare a produselor agricole), Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala – FEADR (prin intermediul masurilor delegate din PNDR 2014 – 2020) precum si din bugetul national (ajutoarele nationale tranzitorii, ajutoarele de stat).
 
Totodata, pentru o mai buna intelegere a proceselor derulate la nivelul APIA, directorul general a exemplificat etapele unui ciclu de campanie de plata, pornind de la informarea beneficiarilor si programarea acestora in vederea depunerii cererii unice de plata la centrele locale/judetene ale agentiei, primirea cererilor unice de plata, verificarea administrativa a acestora si stabilirea esantioanelor de control, efectuarea controalelor pe teren, atat prin metoda clasica, cat si prin telelectie, acordarea platilor in avans, in termenele prevazute de legislatia comunitara si nationala si incheind cu efectuarea platilor finale catre fermieri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de alta parte, reprezentantii Ambasadei Germaniei in Romania au tinut sa transmita conducerii APIA ca au primit semnale pozitive din randul fermierilor cu privire la faptul ca platile aferente schemelor si masurilor derulate de agentie au fost realizate cu profesionalism si celeritate in Campania 2017.
 
In incheierea intalnirii, APIA si-a manifestat disponibilitatea si interesul intaririi relatiilor de cooperare in domeniul agricol cu agentia de plati similara din Germania, pe linia derularii unor schimburi de experienta si bune practici, reprezentatii ambasadei apreciind acest demers ca fiind util si oportun si asigurand agentia de tot sprijinul in acest sens.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016