Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adeverintele necesare pentru CNDP bovine se elibereaza gratuit de catre medicii veterinari

adeverintele-necesare-pentru-cndp-bovine-se-elibereaza-gratuit-de-catre-medicii-veterinari

Fermierii care solicita platile nationale directe complementare pentru bovine pentru anul 2013, vor ridica gratuit adeverintele necesare de la medicii veterinari. Respectiva adeverinta trebuie sa ateste ca bovinele din exploatatie au actiunile din Programul Strategic al ANSVSA efectuate la zi.


Conform OMADR  920/2013 (Monitorul Oficial nr. 581 din 12 septembrie 2013), unul dintre documentele necesare pentru accesarea platilor nationale directe complementare  (CNDP) in sectorul zootehnic la specia bovine in 2013 este o adeverinta emisa, prin proceduri SNIIA, de catre medicul veterinar cu drept de libera practica imputernicit, care atesta ca bovinele existente in exploatatie la data depunerii cererii sunt cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, iar actiunile prevazute sunt efectuate la zi.
 
Potrivit APIA, mai sus mentionata adeverinta se poate depune in acelasi timp cu cererea de plata sau in maxim 30 de zile de la data limita de depunere a cererilor.
De asemenea, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Claudiu Franc, precizeaza ca medicii veterinari trebuie sa elibereze gratuit aceste adeverinte.
„Acolo unde sunt semnale ca se percep bani, este bine sa le corectam. De fapt, ei certifica faptul ca pe animalele pe care au luat bani o data pentru actiunile din Programul Strategic, intr-adevar au facut aceste actiuni. Adica au facut un serviciu, au luat banii pe serviciul respectiv si acum sa ia bani a doua oara nu este corect”, a sustinut presedintele FCBR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h







Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016