Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Fraudele de la Brasov, descoperite inca din luna aprilie

afir-fraudele-de-la-brasov-descoperite-inca-din-luna-aprilie

Verificarile dispuse la nivelul institutiei le-au precedat pe cele efectuate la acest moment de procurorii anticoruptie.


Ca reactie la scandalul in care sunt implicati doi angajati ai instituriei, respectiv seful corpului de control antifrauda si un expert din cadrul biroului judetean Brasov, Agentia pentru Finanţarea Investitiilor Rurale, institutia care a preluat atributiile APDRP dupa restructurarea acesteia, a remis in urma cu putin timp un comunicat in care se fac unele precizari cu privire la acuzatiile de coruptie si acordare ilegala de fonduri europene, puse in seama acestora.
 
In document se arata ca proiectele finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala ale caror beneficiari sunt SC ANDRASEL SPACO 2011 SRL, SC CASIOPEIA SPACO SRL, SC ROMAGRAFEED 2009 SRL si SC ROMAGRA OTIS SRL si cauzele care sunt anchetate de catre procurorii DNA, au facut deja obiectul unor verificari interne ale AFIR, in urma carora agentia a luat masurile administrative conform prevederilor legale.
 
Institutia  precizeaza ca, prin departamentele de specialitate, s-au intocmit doua rapoarte de control inca din data de 25.04.2014, pentru SC ANDRASEL SPACO 2011 SRL si SC CASIOPEIA SPACO SRL, iar in data de 06.06.2014, pentru SC ROMAGRAFEED 2009 SRL şi SC ROMAGRA OTIS SRL.
 
„In urma controalelor efectuate, AFIR a constatat suspiciuni de frauda cu privire la modul de obtinere a finantarii si de implementare a proiectelor, drept pentru care, in conformitate cu prevederile OUG nr. 66/2011 (privind prevenirea, constatarea şi sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora aprobata prin Legea nr. 142/ 2012, cu modificarile si completarile ulterioare), au fost intocmite rapoartele de control care au fost transmise atat Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF), cat si Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Avand in vedere constatarile privind suspiciunea existentei unor fapte penale, in baza aceluiasi act normativ mentionat, AFIR a emis decizii de instituire a masurilor asiguratorii asupra intregii sume decontate beneficiarilor in data de 28.04.2014 pentru SC ANDRASEL SPACO 2011 SRL si SC CASIOPEIA SPACO SRL si in data de 12.06.2014 pentru SC ROMAGRAFEED 2009 SRL si SC ROMAGRA OTIS SRL. Aceste decizii au fost comunicate organelor fiscale competente in vederea punerii in aplicare, conform legii”, se arata in comunicatul remis in cursul zilei de azi.
 
De asemenea, AFIR a constatat deficiente in modul de instrumentare a diverselor etape de obtinere a finantarii si de implementare a proiectelor, savarsite de catre personalul OJFIR Brasov, iar in acest sens au fost demarate procedurile pentru verificarea modului de indeplinire de catre personalul Agentiei a atributiilor de serviciu si au fost aplicate sanctiuni conform prevederilor legale in vigoare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016