Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura fara subventii? Da! in Noua Zeelanda

agricultura-fara-subventii-da-in-noua-zeelanda

Din cauza crizei bugetare din 1980, Noua Zeelanda a fost nevoita sa mai taie din cheltuieli, si astfel s-a ajuns la taierea subventiilor pentru agricultura. Prin aceste taieri au fost eliminate fondurile pentru 30 de culturi, productii si stimulente de export.


Toata lumea si-a imaginat ca acest lucru previne unui dezastru, unei caderi a domeniului agricol, deoarece pana in acel moment, agricultura fusese puternic finantata. Cu toate ca primii ani au fost dificili, doar unul dintr-o suta de fermieri a renuntat la agricultura datorita acestui impas.

In anii 1970, 40 de procente din venitul unei ferme de ovine si bovine era asigurat din banii oferiti de guvern. Prin taierea subventilor, fermierii au fost nevoiti sa reduca costurile si sa isi diversifice productia si destinatia terenurilor.

Cu toate acestea, contributia din partea agriculturii la produsul intern brut (PIB) a ramas neschimbata 5%. Fermierii au reusit sa isi fructifice si mai mult activitatea mergand pana la procesarea laptelui, a carnii si a lanei. PIBul a fost in crestere, urcand pana la 15% in Noua Zeelanda, tara in care subventiile au fost taiate, iar in alte tari in care subventiile nu au fost taiate contributia agriculturii a fost in scadere.

O data cu taierea subventiilor, fermierii au incetat sa mai cultive pentru a atinge cota de primit subventie, si au inceput sa cultive pentru a vinde mai mult.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prin reducerea finantarilor fermierii si-au schimbat si stilul de exploatare al terenurilor, acestia au devenit mai prietenosi cu mediul, protejandu-l mai mult, prin micsorarea consumului de ingrasaminte chimice si reducerea exploatarii excesive a unor culturi.

Astfel neozeelandezii si-au crescut economia la nivel global , exportand 90 de procente din productie si importand doar ceea ce nu creste in tara lor.
Acest exemplu la nivel mondial este o exceptie.

Uniunea Europeana, SUA, China si alte state subventioneaza productia agricola, fiind dependente pentru economie de firmele mari agricole si de exporturi.

Conform datelor OECD cele mai subventionate agriculturi sunt Coreea de Sus – 72%, Elvetia – 71%, Norvegia – 69%, Japonia – 62%, Islanda – 61 %, UE – 35%, iar cele mai putin subventionte sunt noua Zeelanda – 1%, Africa de Sud – 2,2%, Brazilia – 4,45% si Ucraina – 5,4 %.



Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016