Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentele au atins cel mai ridicat pret din ultimii doi ani

alimentele-au-atins-cel-mai-ridicat-pret-din-ultimii-doi-ani

Conform datelor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial a crescut cu 2,1% in luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedenta, atingand cel mai ridicat nivel de dupa luna ianuarie 2015, ca urmare a cresterii cotatiilor la zahar dar si a preturilor la export pentru cereale si uleiuri vegetale.


Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO)publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.
 
In luna ianuarie 2017, acest indice a ajuns la valoarea de 173,8 puncte, in crestere cu 3,7 puncte fata de valoare din luna decembrie 2016 si cu 24,5 puncte (sau 16,4%) peste nivelul din luna ianuarie 2016.
 
Luna trecuta, pretul zaharului a crescut cu 9,9% comparativ cu luna decembrie, pe fondul estimarilor privind o productie mai mica in Brazilia, India si Thailanda. Pretul cerealelor a crescut cu 3,4%, iar pretul uleiurilor vegetale a crescut cu 3,3%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Economistul sef al FAO, Abdolreza Abbassian, a declarat ca factori externi, inclusiv ingrijorarile cu privire la politica comerciala a presedintelui SUA, Donald Trump, vor contribui probabil la cresterea volatilitatii preturilor la alimente.
 
„Incertitudinile vor crea probleme pe pietele internationale, de exemplu cu privire la locul de unde isi va procura Mexicul porumbul de care are nevoie, daca tendinta actuala a relatiilor cu SUA, principalul sau partener comercial, va continua”, a spus Abbassian.
 
De asemenea, relatiile dintre Rusia si Ucraina, mari exportatori de cereale, vor avea si ele un impact asupra pietei, a adaugat Abbassian.
 
In paralel, FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale in sezonul 2016 — 2017, pana la 2,592 miliarde tone, cu 15 milioane de tone (0,6%) peste estimarile din decembrie, pe baza unor recolte peste asteptari in Australia si Rusia.
 
De asemenea, FAO si-a imbunatatit estimarile privind stocurile mondiale de cereale la finele sezonului 2017 cu 11 milioane de tone pana la nivelul record de 681 milioane tone, cu 3% (20 milioane de tone) mai mult decat in sezonul precedent. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016