Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenzi de peste 28.000 de lei pentru nereguli privint transportul, depozitarea si comercializarea oualor

amenzi-de-peste-28000-de-lei-pentru-nereguli-privint-transportul-depozitarea-si-comercializarea-oualor

Sanctiunile au fost aplicate pe parcursul lunii trecute de inspectorii ANSVSA, care au efectuat un control national cu aceasta tematica.


Inspectorii sanitar-veterinari si pentru siguranta alimentelor au efectuat, in perioada 25 octombrie - 6 noiembrie, o actiune la nivel national pentru a verifica modul de respectare a conditiilor privind transportul, ambalarea, depozitarea si comercializarea oualor provenite din comertul intracomunitar, in urma careia a aplicat 20 de sanctiuni contraventionale in suma de 28.400 de lei.
 
La nivelul fiecarei DSVSA judetene si a municipiului Bucuresti au fost constituite echipe mixte formate din reprezentanti ai Serviciului Control Oficial Siguranta Alimentelor si ai Serviciului Antifrauda, care, in colaborare cu reprezentantii Inspectoratelor de Politie judetene si, respectiv, al municipiului Bucuresti, au efectuat controale oficiale in trafic, pentru verificarea mijloacelor de transport al oualor provenite din alte state membre ale Uniunii Europene si destinate procesarii si/sau comercializarii pe piata Romaniei si la locul de destinatie a oualor provenite din comertul intracomunitar, pentru verificarea unitatilor de destinatie situate pe teritoriul Romaniei.
 
In perioada de referinta, au fost verificate 603 obiective, dintre care 73 de mijloace de transport produse de origine animala si 530 de unitati de destinatie a oualor provenite din Statele Membre ale UE (23 centre de ambalare oua, 66 depozite independente, o unitate de procesare oua si 440 de unitati de vanzare cu amanuntul).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Deficientele constatate de inspectorii DSVSA au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 20 de sanctiuni contraventionale, care au insumat 28.400 de lei si a fost emisa o Ordonanta privind suspendarea temporara a activitatii unei unitati din judetul Calarasi.
 
De asemenea, in urma controalelor efectuate, au fost retinute oficial si dirijate catre unitati de neutralizare 910.090 de oua destinate consumului uman, iar 534.077 de oua, provenite de la o ferma de gaini ouatoare, in care s-a depistat prezenta Salmonella Enteritidis, au fost re-expediate in statul membru de origine.
 
Printre neconformitatile constatate si sanctionate se numara nerespectarea utilizarii de mijloace auto neautorizate sanitar veterinar pentru transportul oualor, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind conditiile de igiena si de temperatura pe durata transportului oualor provenite din comertul intracomunitar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind conditiile de igiena si de temperatura in unitatile de destinatie a oualor provenite din alte state membre ale UE, marcarea necorespunzatoare a oualor provenite din alte state membre ale UE si destinate comercializarii pe piata Romaniei, neinregistrarea tuturor livrarilor de oua provenite din alte state membre ale UE la nivelul unitatilor de destinatie. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016