Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Campanie nationala de informare pentru fermierii care vor depune cererile unice pentru subventii

apia-campanie-nationala-de-informare-pentru-fermierii-care-vor-depune-cererile-unice-pentru-subventii

Agentia a tiparit o serie de afise si pliante pentru a-i ajuta pe fermieri sa isi completeze corect cererea de plata si sa isi identifice suprafetele in sistemul IPA on-line.


Pentru a obtine informatii despre conditiile de eligibilitate  sau documentele necesare pentru a cere subventii in 2016, fermierii sunt sfatuiti sa se adreseze centrelor locale sau judetene de care apartin.
 
„Inainte de veni la Centrul APIA, iti recomandam sa te prezinti la Primarie pentru verificarea situatiei din Registrul Agricol a terenului pe care il utilizezi, iar, daca ai animale in exploatatie, sa te prezinti la medicul veterinar concesionar pentru verificarea situatiei din Registrul National al Exploataţiilor” se arata intr-unul din  afisele pe care APIA l-a distribuit in tara.
 
Sfaturile sunt foarte utile cu atat mai mult cu cat din acest an, fermierii nu mai trebuie sa predea cu cererea unica si acel tabel in care sa declare toate suprafetele lucrate. Acestea sunt identificate in sistemul IPA on-line si vor fi incluse in adeverinta pe care agricultorii o obtin de la Primarie, indiferent daca au sau nu datorii catre bugetele locale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii care depun cererea unica de plata pe 2016 va trebui neaparat sa prezinte la APIA si un act de identitate si dovada unui cont bancar activ. In cazul persoanelor juridice, este nevoie de actele care atesta forma de organizare, inregistrarea fiscala şi numirea/desemnarea unui administrator, dupa caz, in original.
 
Totodata, se cer documentele necesare care dovedesc utilizarea
legala a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor declarate.
 
Un alt sfat important dat fermierilor este ca inainte de a semna cererea unica de plata sa o verifice foarte bine. APIA le reaminteste fermierilor ca la plata subventiilor sunt eligibile la plata exploataţiile cu suprafaţa de cel putin 1 hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare.
 
In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel puţin 0,1 hectare si/sau, dupa caz, sa detina un numar minim de animale. In cazul serelor si solariilor, suprafata minima a exploatatiei trebuie sa fie de 0,3 ha, iar suprafata minima a parcelelor de 0,1 hectare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016