Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii mizeaza pe o productie buna de miere in acest an

apicultorii-mizeaza-pe-o-productie-buna-de-miere-in-acest-an

Acestia spun ca vor reraliza cel putin 80 la suta din media anuala, care este de 22.000 - 24.000 de tone.


Apicultorii romani sunt optimisti in privinta productiei de miere din acest an, chiar daca in unele zone din tara temperaturile au fost destul de scazute, in aceasta perioada, mizand pe o productie de cel putin 80% din media anuala de 22.000 - 24.000 de tone, potrivit reprezentantilor Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania.
 
„Vremea a fost destul de ciudata in aceasta perioada pentru ca a nins in Moldova si in Ardeal. Temperaturile au fost scazute si au inghetat primii piersici si caisi, iar din acest punct de vedere albina nu poate valorifica nectarul timpuriu. In iarna au fost mortalitati in limita normala, intre 3 si 5%, si de aceea speram sa avem dezvoltate albinele pentru rapita. Daca se incalzeste vremea, asa cum s-a anuntat, iar albina poate valorifica nectarul cat de cat si apicultorii mai suplimenteaza hrana, putem spera la un an mai mai bun decat in 2015, respectiv la o productie de cel putin 80% din media anuala de 22.000—24.000 de tone, adica sa facem in jur de 19.000 de tone, fata de 60—70% cat am raportat in 2015. Intr-adevar se anunta si o vara secetoasa si daca va fi afectata floarea soarelui, care acopera mai mult de 35 — 40% din productia de miere s-ar putea sa avem probleme. Prognoza este insa prognoza si ne rugam ca si meteorologii sa greseasca”, a declarat pentru presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea, citat de Agerpres
 
Acesta a precizat ca anul trecut in sector a mers rau la rapita si tei, iar in sudul tarii, partial, au fost inregistrate depopulari masive ale familiilor de albine din cauza tratarii culturilor agricole cu pesticide, in special la floarea soarelui.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Am incheiat anul 2015 cu o productie de 16.000-17.000 tone. Au fost zone in Moldova care au dat miere foarte bine, dar si in centrul sau vestul tarii. Salcamul a fost foarte valoros, exceptand estul tarii. In schimb, anul trecut la floarea soarelui au murit 120.000 — 140.000 de familii de albine, a fost o depopulare masiva din cauza tratarii cu neonicotinoide. Am aflat ca s-ar fi primit deja derogarea pentru anul 2016 la floarea soarelui si la porumb pe neonicotinoide, iar rapita de anul trecut este oricum tratata. Tot ceea ce a fost anul trecut de-a lungul Dunarii, de la Timis, pana la Tulcea si Braila, a fost tratat. Este cea mai urata problema a noastra, dar am inteles ca in toamna va fi in Parlamentul European o reuniune pentru scoaterea definitiva a neonicotinoidelor si nu se mai accepta nicio derogare. Ar fi bine foarte bine pentru apicultori”, a mai explicat Ioan Fetea. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016