Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii spun ca nu vor creste pretul mierii, dar asteapta ajutoare de minimis

apicultorii-spun-ca-nu-vor-creste-pretul-mierii-dar-asteapta-ajutoare-de-minimis

Piata nu este extrem de solicitata, chiar daca productie este mai mica, iar in aceasta situatie, producatorii nu au niciun motiv sa cresca preturile.


Apicultorii prezenti la editia din acest week-end a Targului National al Mierii au declarat ca, desi productia din acest an a fost mai mica cu 30 -35 la suta din cauza secetei si a depopularii familiilor de albine, nu vor creste pretul mierii, intrucat nu se confrunta cu o cerere foarte mare pe piata.
 
In schimb, acestia spera sa primeasca unele ajutoare de minimis din partea statului, pentru a-i ajuta sa mai recupereze din pierderile suferite in acest an. „Au fost in ultimul timp, niste probleme privind productia de miere, dar prin sprijinul Ministerului Agriculturii, prin acel ajutor de minimis acordat anul trecut, am supravietuit. Speram ca si in acest an sa primim acele ajutoare de minimis, pentru ca in acest an ne-am confruntat cu conditii de seceta pe care nu le-am mai intalnit de multi ani. Productia de miere din acest an va fi undeva la 60% — 65%, in jurul a 16.000—17.000 de tone din productia media anuala. Pe rapita, productia de miere a fost undeva la 70%, pe tei a fost slabut, iar pe floarea soarelui nici la jumatate”, a precizat in cadrul targului Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine.
 
La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Botanoiu, a precizat ca autoritatile analizeaza posibilitatea acordarii unor ajutoare de minimis in sectorul apicol in conditiile in care 2015 este un an foarte greu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
,,Ne gandim la ajutor si in domeniul apicol, cautam pe de o parte sa gasim o solutie pentru ca apicultorii sa isi poata continua activitatea. Cand a inceput acest targ, nu erau nici pe departe atatia participanti, ceea ce inseamna ca sectorul apicol este pe o pozitie corecta numai ca trebuie sustinut. Investitiile in acest sector, plus-valoarea pe care o aduc apicultorii culturii mari sunt lucruri care dovedesc atasamentul celor implicati. Sigur ca mergem pe varianta ajutoarelor de minimis pentru ca acest an este unul extraordinar de greu”, a precizat Botanoiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016