Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au fost desemnate vinurile ce vor fi incluse in ghidul The Wine Book of Romania

au-fost-desemnate-vinurile-ce-vor-fi-incluse-in-ghidul-the-wine-book-of-romania

Daca anul trecut, 15% dintre vinurile evaluate au obtinut 5 stele, anul acesta procentul este de 18%.


Vinurile ce vor fi incluse in cel de-al doilea volum al ghidului „The Wine Book of Romania”, realizat de Marinela Ardelean, specialist in enogastronomie, ce va aparea la sfarsitul anului, au fost jurizate de experti internationali, intre 24-26 august, la Valea Verde Retreat, in satul Cund, judetul Mures.
 
Un juriu format din experti internaţionali a evaluat, saptamana trecuta, 294 de vinuri, dintre care 228 din Romania şi 66 din Republica Moldova. Dintre acestea, 90 de vinuri au obtinut 3 stele (70 din Romania si 20 din Republica Moldova), 152 de vinuri au obtinut 4 stele (119 din Romania si 33 din Republica Moldova) si 52 de vinuri au obtinut 5 stele (39 din Romania si 13 din Republica Moldova).
 
Daca anul trecut, 15% dintre vinurile evaluate au obtinut 5 stele, anul acesta procentul este de 18%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„A crescut remarcabil calitatea vinurilor din soiuri autohtone. Anul trecut doar un vin 100% Feteasca Neagra a obtinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagra, dintr-un total de 15 vinuri, au obtinut 5 stele”, a remarcat Marinela Ardelean, presedintele juriului si autoarea ghidului „The Wine Book of Romania”.
 
Jurizarea, care a avut loc intre 24 si 26 august 2016, la Valea Verde Retreat, in satul Cund, judetul Mureş, reprezinta una dintre etapele realizarii celui de-al doilea volum al ghidului „The Wine Book of Romania”, ce va aparea la sfarsitul acestui an.
 
Proiectul, finantat exclusiv din fonduri private, a fost initiat anul trecut si a culminat cu aparitia, in luna mai a acestui an, a primului volum al ghidului. In perioada aprilie - august 2016, Marinela Ardelean a vizitat majoritatea cramelor din Romania si Republica Moldova si a degustat personal toate vinurile ce au intrat in jurizare.
 
De la fiecare producator in parte, autoarea ghidului a ales cel mult cinci etichete pentru vinurile tinere si maximum patru etichete pentru vinurile de peste zece ani.
 
Noutatea absoluta fata de primul volum al ghidului a fost introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” in Romania şi „divin” in Republica Moldova). Au fost degustate si notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova si 3 din Romania.
 
Pentru ca procesul de evaluare sa fie obiectiv si transparent, reprezentantii producatorilor nu au avut acces la locul de desfasurare a jurizarii. Membrilor juriului le-au fost dezvaluite doar anul de recolta al vinurilor si numele soiurilor.
 
Ghidul „The Wine Book of Romania” este un instrument complex de cunoastere si clasificare a vinurilor de top din Romania si Moldova, atat pentru publicul larg, cat si pentru specialisti si importatori.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016