Azi se sarbatoreste Ziua Mondiala a Solului

Prin actiunile desfasurate cu aceasta ocazie se urmareste evidentierea importantei solului in viata noastra si totodata, necesitatea de a-l folosi in mod durabil.
Campania pentru marcarea Zilei Mondiale a Solului are drept scop informarea oamenilor asupra necesitatii conservarii si restaurarii solului, el reprezentand rezervorul pentru cel putin un sfert din biodiversitatea planetei. Solurile joaca un rol esential in furnizarea de apa curata si in capacitatea de adaptare la inundatii si secete.
Cel mai mare magazin terestru de carbon se gaseste in sol, astfel incat conservarea lui contribuie la adaptarea la schimbarile climatice si la atenuarea efectelor acestora. Mentinerea si imbunatatirea solului la nivel mondial sunt esentiale.
Uniunea Internationala de Stiintei Solului a propus, in 2002, printr-o rezolutie, sarbatorirea la 5 decembrie a Zilei Mondiale a Solului, pentru a marca importanta solului ca o componenta fundamentala a sistemului natural si ca factor, care contribuie semnificativ la bunastarea oamenilor.
Recunoscand rolul crucial al solului pentru securitatea alimentara si avand in vedere provocarile enorme pentru gestionarea durabila si protectia solului Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite in perioada conducerii asigurata de Regatul Thailandei si in cadrul Parteneriatului global pentru sol, a sustinut celebrarea oficiala a Zilei Mondiale a Solului, cu scopul constientizarii la nivel mondial a importantei acestuia.
Conferinta FAO, din iunie 2013, a aprobat in unanimitate marcarea acestei zile si a cerut Adunarii Generale a ONU adoptarea oficiala a acesteia. In decembrie 2013, Adunarea Generala a ONU a declarat data 5 decembrie pentru sarbatorirea Zilei Mondiale a Solului.
Adunarea Generala a ONU a declarat anul 2015 — Anul International al Solurilor prin Rezolutia 68/232, din 20 decembrie 2013, printre obiectivele acestuia numarandu-se si cel de promovare de politici si actiuni eficiente pentru managementul durabil si protectia resurselor de sol.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiArticole conexe:
- » Solutii pentru protejarea pomilor din livada impotriva rozatoarelor, in sezonul rece
- » Cum au fost repartizati fermierii in esantionul de control
- » Adrian Ionut Chesnoiu este noul director general de la AFIR
- » Ultimele pregatiri pentru salonul de vinuri Vintest Bucuresti 2016
- » Vinul facut in casa, bautura preferata a romanilor in sezonul rece

- intrebarea zilei
Masura 121
Intrebare: Un beneficiar administrator şi asociat unic al unei societăţi, care are aprobat un proiect în cadrul Măsurii 121 fermă vegetală mai poate beneficia de fonduri pentru altă exploataţie cu alt domeniu de activitate respectiv creşterea animalelor sau pepinieră în cadrul Măsurii 112 - exploataţie în care se instalează pentru prima data ca şi conducător?Raspuns: Solicitantul care are aprobat un proiect în cadrul Măsurii 121 - Modernizarea exploataţiilo... citeste tot raspunsul aici
Ultima ora
- » Cele mai eficiente erbicide in lupta cu buruienile
- » Campania Alege oaia ajunge in week-end la Pitesti
- » 7 sfaturi utile pentru construirea unui solar
- » ANSVSA a demarat controalele specifice premergatoare vacantei de 1 mai
- » Cooperare romano-croata pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala
Comentarii
0 comentarii