Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Azi se sarbatoreste Ziua Mondiala a Solului

azi-se-sarbatoreste-ziua-mondiala-a-solului

Prin actiunile desfasurate cu aceasta ocazie se urmareste evidentierea importantei solului in viata noastra si totodata, necesitatea de a-l folosi in mod durabil.


Campania pentru marcarea Zilei Mondiale a Solului are drept scop informarea oamenilor asupra necesitatii conservarii si restaurarii solului, el reprezentand rezervorul pentru cel putin un sfert din biodiversitatea planetei. Solurile joaca un rol esential in furnizarea de apa curata si in capacitatea de adaptare la inundatii si secete. 
 
Cel mai mare magazin terestru de carbon se gaseste in sol, astfel incat conservarea lui contribuie la adaptarea la schimbarile climatice si la atenuarea efectelor acestora. Mentinerea si imbunatatirea solului la nivel mondial sunt esentiale. 
 
Uniunea Internationala de Stiintei Solului a propus, in 2002, printr-o rezolutie, sarbatorirea la 5 decembrie a Zilei Mondiale a Solului, pentru a marca importanta solului ca o componenta fundamentala a sistemului natural si ca factor, care contribuie semnificativ la bunastarea oamenilor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Recunoscand rolul crucial al solului pentru securitatea alimentara si avand in vedere provocarile enorme pentru gestionarea durabila si protectia solului Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite in perioada conducerii asigurata de Regatul Thailandei si in cadrul Parteneriatului global pentru sol, a sustinut celebrarea oficiala a Zilei Mondiale a Solului, cu scopul constientizarii la nivel mondial a importantei acestuia. 
 
Conferinta FAO, din iunie 2013, a aprobat in unanimitate marcarea acestei zile si a cerut Adunarii Generale a ONU adoptarea oficiala a acesteia. In decembrie 2013, Adunarea Generala a ONU a declarat data 5 decembrie pentru sarbatorirea Zilei Mondiale a Solului. 
 
Adunarea Generala a ONU a declarat anul 2015 — Anul International al Solurilor prin Rezolutia 68/232, din 20 decembrie 2013, printre obiectivele acestuia numarandu-se si cel de promovare de politici si actiuni eficiente pentru managementul durabil si protectia resurselor de sol. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016