Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bihor: Controale ale DAJ la operatorii din agricultura ecologica

bihor-controale-ale-daj-la-operatorii-din-agricultura-ecologica

Directia Agricola Judeteana Bihor a prezentat bilantul activitatii de inspectii realizate in prima jumatate a acestui an la producatorii din agricultura ecologica.


Inspectorii DAJ au urmarit respectarea de catre organismele de inspectie si certificare aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a procedurii de control standard si a aplicarii in activitatea de inspectie si certificare a masurilor de control si precautie pe care organismul se angajeaza sa le impuna operatorilor pentru fiecare domeniu de activitate. 
 
De asemenea, a avut loc verificarea activitatii organismelor de inspectie si certificare prin inspectia pe teren a operatorilor aflati sub contract cu organismul respectiv, precum si verificarea pe teren a respectarii de catre organismele de inspectie si certificare a cerintelor minime de control cuprinse in Regulamentul ( CE) nr. 889/2008 al Comisiei. 
 
Pootrivit DAJ, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 181/2012, Directia pentru Agricultura Bihor a primit pentru verificare primul esantion de 82 operatori, orientat in special catre operatorii care prezinta un risc ridicat sau care au primit sanctiuni din partea organismelor de inspectie si certificare pentru activitatea desfasurata in anul anterior, in special din categoria declasarii sau excluderii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Au fost controlati un numar de 49 de operatori si s-au raportat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale toate neconformitatile constatate, respectiv:
- Organismul de Inspectie si Certificare a intocmit Raport de Inspectie doar pentru productia vegetala, nu si pentru  productia animaliera;
- Organismul de Inspectie si Certificare nu a intocmit Raportul de Inspectie pentru unitatea ecologica  ci pentru domiciliul operatorului;
- existenta de neconcordante intre datele Inscrise in Raportul de Inspectie si cele constatate in teren;
- existenta de neconcordante intre datele inscrise in documentatia verificata in ceea ce priveste suprafata inregistrata in agricultura ecologica si suprafata existenta in agricultura conventionala precum si efectivele de animale existente atat in sistem ecologic cat si in sistem conventional;
- lipsa documentelor privind descrierea unitatii, harta fermei, harta asolamentului, planul de rotatie, registrul de intrari-iesiri, o evidenta a tratamentelor veterinare, etc.
- operatorii inregistrati in agricultura ecologica nu cunosc prevederile Regulamentelor ( CE) nr.834/2007 si 889/2008, motiv pentru care s-a pornit o campanie de informare atat prin mass media cat si la sediul institutiei noastre;
 
In urma acestor sesizari masurile de sanctionare vor fi stabilite de catre organismul central din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Controale si la producatorii si distribuitorii de ingrasaminte
 
Pentru anul 2013, obiectul principal al Inspectiei pentru Controlul Fertilizantilor consta in respectarea de catre toti operatorii economici, a prevederilor legislatiei actuale in domeniu, monitorizarea ingrasamintelor chimice provenite din Uniunea Europeana si din tari terte, imtocmirea si actualizarea periodica a bazei de date judetene a operatorilor autorizati care produc, depoziteaza si comercializeaza ingrasamintele chimice, verificarea cerintelor speciale pentru ingrasamintele care au in compozitie un procent peste 28% azot, verificarea prin sondaj a respectarii conformitatii ingrasamintelor chimice care se produc, depoziteaza si comercializeaza in Romania.
 
Astfel, inspectorii bihoreni au efectuat 32 controale la operatorii autorizati si au fost prelevate 5 probe in vederea determinarii conformitatii ingrasamintelor chimice. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016