Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bilantul mandatului lui Achim Irimescu in fruntea Ministerului Agriculturii

bilantul-mandatului-lui-achim-irimescu-in-fruntea-ministerului-agriculturii

Ministrul a facut la Indagra un scurt rezumat al activitatii sale, din momentul numirii la conducerea MADR, pana in prezent.


Prezent la deschiderea targului Indagra 2016, Achim Irimescu a facut un bilant al activitatii sale la minister, mentionand mai multe aspecte legate de absorbtia fondurilor europene, reducerea birocratiei si deschiderea pietelor pentru exportul produselor romanesti.
 
„Agricultura Romanei are o specificitate aparte, este de tip bipolar, avem ferme mari perfomante, care utilizeaza 48% din terenul arabil al tarii si aduc hrana pe masa majoritatii cetatenilor romani, dar sa nu uitam si micii producatori, care au un rol deosebit de important in a mentine satul romanesc viu. In acest context, am avut in vedere absorbtia fondurilor europene, pentru ca este esentiala utilizarea acestor bani. Sa nu uitam ca, desi agricultura a fost campioana in utilizarea fondurilor europene, la sfarsitul anului trecut, din cauza erorilor din anii trecuti am dezangajat un miliard de euro care ar fi putut aduce multa bunastare in mediul rural din Romania”, a mentionat Irimescu.
 
Acesta a mai declarat ca reducerea birocratiei si deschiderea unor piete pentru specii de animale care nu au fost scoase din tara timp de 70 de ani au reprezentat obiective esentiale la minister.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am reusit cu mari eforturi sa simplificam procedurile, birocratia si deschiderea pietelor. Am deschis piata externa pentru ovine, bovine si porcine, unele dintre aceste specii nici macar nu au fost scoase din perimetrul tarii. Porcul nu a fost exportat practic de 70 de ani. In acest context, putem mentiona ca am deschis piata din Turcia, care anterior nu ne lasa nici macar in tranzit cu carcase de animale. Am facut eforturi foarte mari, am reusit sa promovam actele legislative necesare si speram sa trimitem in curand atasati agricoli in 10 state importante pentru exporturile Romaniei”, a mentionat ministrul Agriculturii.
Achim Irimescu amai precizat ca fermierii romani au nevoie de sustinere, nu doar financiara ci si tehnica, si de aceea mai sunt zone cu probleme care trebuie rezolvate.
 
„La capitolul consultanta ar mai fi multe de facut, si, daca ar fi sa enumeram problemele, sigur, pornind de la cadastru, care este baza agriculturii, terenul, pana la problemele de piata sunt inca foarte multe de rezolvat in agricultura”, a afirmat ministrul Agriculturii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016