Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Botanoiu: ‚Concuram cu cerealele din Rusia si Ucraina care au agriculturi puternic subventionate’

botanoiu-concuram-cu-cerealele-din-rusia-si-ucraina-care-au-agriculturi-puternic-subventionate

Secretarul de stat in ministerul agriculturii, Daniel Botanoiu, a sustinut la o conferinta, ca preturile cerealelor de anul acesta sunt mai scazute fata de alti ani, si din cauza competitorilor externi din bazinul Marii Negre, care subventioneaza puternic agricultura. Acesta a mentionat ca pretul cerealelor din Romania este concurat cu graul si porumbul din Rusia si Ucraina, tari puternic subventionate agricol.


„Tot ceea ce noi construim cu greu la nivelul fermelor poate fi sters cu buretele daca piata nu functioneaza corect si va dau un exemplu: graul si porumbul din Romania au piata in bazinul Marii Negre. Noi nu putem sa avem o abordare diferita cum pot avea cei de la Bursa de la Madrid, spre exemplu, pentru ca acolo sunt niste piete normale si au reguli clare pentru toata lumea. Aici venim si concuram cu niste reguli impuse si pe care nu le-am acceptat. Altfel spus, concuram cu graul si porumbul din Rusia si Ucraina care au agriculturi puternic subventionate”, a precizat Botanoiu.
 
Fermierii prezenti la conferinta au avut si ei de comentat pe acest subiect. Acestia au sustinut ca desi s-a vorbit anul acesta de un profit ridicat al agricultorilor romani, datorat productiilor mari, preturile cerealelor sunt la jumatate fata de anul trecut.
 
„Anul trecut graul avea pretul de 1,2 lei pe kilogram, acum se vinde cu 0,6 lei. La porumb pretul era de 1,1 lei, acum este de 55 - 56 de bani. In felul acesta, chiar daca s-au realizat productii mai insemnate cantitativ, situatia este mai proasta decat anul trecut”, a precizat unul dintre fermierii prezenti la intalnire.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
„Noi am fost si suntem impotriva intelegerilor care se fac pe sub masa cu privire la preturile pe care le fac cei care au o capacitate mai buna de negociere decat o pot avea fermierii. Aici ma refer la companiile mari care isi permit, datorita capacitatii lor de a negocia si a capacitatilor financiare de a duce pretul in jos, iar acest pret in jos nu se regaseste si la consumator, ceea ce nu este in regula. Trebuie gasite solutii pentru rezolvarea acestor deficiente”, a mai adaugat secretarul de stat.




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016