Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Botanoiu: Lipsa apei este factorul care influenteaza foarte mult veniturile agricultorilor

botanoiu-lipsa-apei-este-factorul-care-influenteaza-foarte-mult-veniturile-agricultorilor

In opinia secretarului de stat in Ministerul Agricultura, Daniel Botanoiu, seceta este principalul factor limitativ in productia agricola din tara noastra. Calamitati precum cele din vara trecuta, cand toate culturile au fost grav afectate de seceta persistenta, vor putea fi prevenite doar prin investitii masive in sistemul de irigatii. Pana atunci, insa, despagubirile ce vor fi acordate prin viitoarele fonduri mutuale vor reprezenta salvarea fermierilor, in conditiile unor ani nefavorabili.


„Eu cred ca seceta este unul dintre factorii limitativi ai productiei. Lipsa apei este factorul care influenteaza foarte mult veniturile aricultorilor. La acestea se adauga si ingheturile timpurii, care nu pot fi asigurate de companii, de companiile de asigurari si ca atare noi ne-am gandit sa legiferam acel fond mutual care sa le permita agricultorilor sa treaca peste aceste situatii dificile si sa inlocuim legislatia care odata cu integrarea noastra a disparut, si aici ma refer la legea calamitatilor 381, care am fost obligati sa o abandonam si sa gasim alte  sisteme prin care sa-i ajutam. Iacata noi am gasit, am promovat-o si asteptam fermierii sa vina sa constituie acest fond mutual pentru ca acesta va reprezenta garantia succesului in perioadele in care se confrunta cu astfel de situatii extreme”, a declarat Daniel Botanoiu, pentru ziarul CityNews.

Conform noii legislatii, pentru a adera la acest fond fermierii vor trebui sa plateasca o contributie proprie. Aceasta se capitalizeaza, explica Daniel Botanoiu, si fermierii isi pot recupera banii in cazul in care nu s-au inregistrat calamitati.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acest fond mutual presupune un ajutor pe care il primesc fermierii si o contributie a fermierilor. Deci sunt doua ramuri. Ajutorul pe care il primesc de la UE si statul roman este de 65% din valoare, deci la 100 de euro, 65 de euro vin din partea comunitatii si a statului roman, iar 35 de euro este contributia fermierului. Lucru important de semnalat este faptul ca acesti bani, aceste depuneri, se capitalizeaza. Adica nu exista acel mecanism pe care il practica companiile de asigurari, adica nu ai platit, daca nu ai avut niciun risc asigurat si nu s-a intamplat nicio calamitate, automat ai pierdut acei bani”, a explicat Daniel Botanoiu, potrivit sursei citate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016