Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brasovul si Maramuresul, judetele cu cele mai multe produse traditionale atestate

brasovul-si-maramuresul-judetele-cu-cele-mai-multe-produse-traditionale-atestate

Potrivit datelor MADr, la acest moment, numarul produselor traditionale romanesti atestate este de 480.


Numarul total de produse traditrionale romanesti care au primnit atestare din partea MADR se apropie de 500, directorul general din MADR, viorel Morarescu, anuntand recent ca in prezent sunt atestate 480 de astfel de produse, iar alte 10 dosare se afla in lucru.
 
„Pana la aceasta data avem atestate 480 de produse traditionale si alte 10 dosare in lucru. Reatestarea continua pana cand vom avea suficiente produse in piata, dar si in functie de solicitarile consumatorilor. Pot spune ca produsele atestate dupa noua legislatie sunt mult mai apreciate, iar cei care produc spun ca le-au crescut vanzarile cu 20-25%. Este foarte important ca acesti producatori nu fac rabat de la calitate. Noi ii controlam anual pe producatorii traditionali, dar si in aceasta perioada, pe tot ceea ce inseamna trasabilitatea produsului: materie prima, procesare si reteta. Odata cu depunerea documentatiei trebuie sa verificam in teren ce scrie in caietul de sarcini, iar controalele sunt efectuate nu doar de Ministerul Agriculturii ci si de celelalte institutii implicate, respectiv Ministerul Sanatatii, ANPC si ANSVSA”, a declarat zilele trecute Viorel Morarescu.
 
Cele mai multe produse traditionale atestate sunt in judetul Brasov, respectiv 143 de produse, acesta fiind urmat de judetele Maramures, cu 56 de produse, Alba — 46, Arges — 33, Satu Mare — 26, Botosani — 23 si Covasna—20. Din pacate, exista si  15 judete care nu au niciun un produs atestat pana la aceasta data. Este vorba de judetele Bacau, Calarasi, Constanta, Caras Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Mures, Teleorman, Vaslui si Vrancea.
Totodata, cele mai multe produse traditionale atestate sunt cele din carne — 195, produsele din lapte — 120, paine, produse de panificatie si patiserie — 71, legume/fructe — 43, peste—18, bauturi — 30, alte produse — 3.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In ceea ce priveste produsele atestate conform retetelor consacrate, reprezentantul Ministerului Agriculturii afirma ca inregistrarea a fost ceva mai salba, cu toate ca exista interes din partea producatorilor din industria alimentara.
 
„La produsele atestate conform retetelor consacrate stam un pic mai slab. Sunt doar 69 de produse. Din punctul meu de vedere ma asteptam la mai multe pana la aceasta data. Desi exista si aici foarte mult interes cred ca nu este cunoscuta foarte bine legislatia de catre producatori. Trebuie insa si o informare a consumatorilor pentru ca nu multi stiu ce sunt aceste produse consacrate si mai ales ca pot fi cumparate din marile lanturi de magazine din Romania. Pe partea asta avem 7 produse de panificatie atestate, 40 de produse din carne si 22 din lapte”, a mai adaugat Viorel Morarescu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016