Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Cat lapte si cata carne au consumat romanii lunar anul trecut

cat-lapte-si-cata-carne-au-consumat-romanii-lunar-anul-trecut

Institutul National de Statistica a dat publicitatii recent noile date privind consumul de alimente la nivel national pe parcursul anului 2015.


Un roman a consumat lunar, in medie, 3,39 kilograme de carne si 5,76 litri de lapte, anul trecut, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica.
 
Consumul de carne si preparate din carne este de nivel relativ scazut comparativ cu standardele din tarile dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspata pe o persoana a fost, in anul 2015, de 3,39 kg/persoana, in crestere fata de anul 2014 cu 0,14 kg/persoana.
 
Impreuna cu preparatele din carne, acesta se ridica la 4,49 kg/persoana lunar, in crestere fata de anul anterior cu 0,21 kg/persoana lunar, ceea ce inseamna un consum mediu anual de 53,9 kg/persoana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit institutiei, gospodariile formate dintr-o singura persoana au cel mai bogat consum de carne (4,73 kg/persoana lunar carne proaspata si respectiv 6,29 kg/persoana lunar carne proaspata si preparate din carne).
 
Consumul de lapte a fost, in anul 2015, in medie lunar, de 5,76 litri/persoana (5,79 litri/persoana in 2014).
In anul 2015, nivelul cel mai inalt s-a inregistrat in gospodariile de pensionari (6,04 litri/persoana in 2014 si 6,26 litri/persoana in 2015), iar cel mai scazut in cele de someri (4,38 litri/persoana in 2014 si 4,77 litri/persoana in 2015).
 
Intre gospodariile din mediul rural (5,98 litri/persoana) si cele din mediul urban (5,57 litri/persoana) s-a inregistrat un decalaj lunar de 0,41 litri/persoana. Cel mai mare consum de lapte se inregistreaza in gospodariile formate dintr-o singura persoana (7,57 litri/persoana lunar).
 
Aceasta se explica si prin faptul ca in cele mai multe cazuri in gospodariile formate dintr-o singura persoana predomina persoanele varstnice.
 
In ceea ce priveste consumul de branzeturi si smantana, acesta are caracteristici similare cu cel de lapte. El este mai ridicat la gospodariile de pensionari (1,39 kg/persoana) si mai scazut la cele de someri (0,96 kg/persoana).
 
Nivelul consumului de branzeturi si smantana este diferentiat mai mult in functie de numarul persoanelor din gospodarie, cel mai inalt inregistrandu-se la gospodariile formate dintr-o singura persoana (1,86 kg/persoana). 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cat lapte si cata carne au consumat romanii lunar anul trecut
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Doresc sa infiintez o cultura sau mai multe de plante medicinale sau aromate la Buzau

Intrebare: Am in posesie 20 ha langa Buzau. As dori sa aflu ce plante medicinale sau aromate, as putea cultiva acolo avand in vedere zona cu sau fara sera.

Raspuns: buna seara. In serele incalzite se pot cultiva oricefel de planta aromatica sau medicinala deoarece ... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Jean Carlos spune: Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice tip de finantare a afacerii ...
19 Sep. 2018 02:02:13
Raspunde la intrebare
ACCESS LOAN spune: Numele meu Lady Esther, sunteți binevenit să accesați FIRMUL DE ÎMPRUMUTURI un loc în care aveți ocazia să transformați un defecțiune financiară într-o persoană bogată, cu ajutorul unui...
16 Sep. 2018 19:41:24
Raspunde la intrebare
Precious Refiloe spune: Nu pot să cred că primesc împrumutul meu pe 10 septembrie. Sunt doamna Precious Refiloe după nume. Locuiesc în Statele Unite ale Americii Las Vegas și sunt o femeie fericită astăzi pe măsură...
15 Sep. 2018 19:09:36
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Proces fiziologic care consta in patrunderea apei din sol imrpeuna cu sarurile minerale si gazele di ...

(Despre plante) Al carui embrion are doua cotiledoane ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016