Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rolul humusului in gradini

rolul-humusului-in-gradini

Humusul este reprezentat de materia organica descompusa din sol, care asigura hrana plantelor si care reprezinta un factor de protectie impotriva bolilor, datorita prezentei unor substante numite fitoalexine, substante care pentru plante au un rol asemanator anticorpilor.


Nu toate solurile contin aceeasi cantitate de humus, exista soluri foarte sarace, pe care le poti recunoaste dupa culoarea lor galben-cenusie, cu un continut de cel mult 2%, si soluri bogate, care au o culoare neagra, cu peste 7% procent de humus. Acest procent nu este fix, el difera de la an la an in functie de conditii si mai ales depinde de modul in care iti ingrijesti gradina.

Pentru a imbogati cantitatea de humus din sol, exista cateva metode la indemana oricui.

Toamna, dupa ce ai curatat terenul de resturile vegetale, poti ingloba in sapatura la fiecare metru patrat cate 4 kilograme de turba uscata sau 6 kilograme de compost semidescompus.

Acesta este inglobat in sol prin sapat iar primavara, imediat dupa dezghet, si va putea fi transformat intr-un pat germinativ de buna calitate pentru semanat sau pentru transplantarea rasadurilor. In perioada vegetatiei, mulcirea asigura pentru mai tarziu bazele formarii humusului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Mulcirea se face atat in gradinile de legume cat si in straturile de flori, si reprezinta crearea unui strat artificial de 2-3 cm grosime la suprafata solului, alcatuit din talas, scoarta de copac, rumegus, sau alte deseuri lemnoase si resturi vegetale.

Are rolul de a impiedica dezvoltarea buruienilor, mentine o umiditate relativ constanta in sol iar, prin descompunere, materia organica se transforma in humus.

Foloseste ingrasamintele verzi!

Este cea mai simpla metoda de a imbogati solul in azot, ea consta in cultivarea unor plante erbacee, care in plina perioada de vegetatie le vei cosi, terenul este il vei sapa si vei ingloba in sol plantele inca verzi, la o adancime mica.

Dintre aceste plante, cele mai folosite sunt lupinul, trifoiul, sparceta si sulfina. Ele sunt specii leguminoase care au proprietatea de a fixa in sol azotul din atmosfera. 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.79 din 46 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016