Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce parere are seful MADR despre preluarea producatorului Albalact de catre francezii de la Lactalis

ce-parere-are-seful-madr-despre-preluarea-producatorului-albalact-de-catre-francezii-de-la-lactalis

Actionarii Albalact au semnat un contract de vanzare a producatorului de lactate catre grupul francez Lactalis, insa implementarea contractului si pretul de achizitie vor fi stabilite ulterior, dupa indeplinirea mai multor conditii.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a comentat la inceputul acestei saptamani subiectul referitor la preluarea producatorului romana de lactate Albalact de catre compania franceza Lactalis, tranzactie ce urmeaza sa aiba loc in viitorul apropiat, cele doua parti semnand deja contractul de vanzare -cumparare.
 
Ministrul este de parere ca aceasta tranzactie nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru piata romaneasca sau pentru angajatii firmei, iar impactul acestei preluari ar trebui sa fie unul pozitiv.
 
„Daca ne uitam la ce s-a intamplat cu achizitiile Lactalis anterior, pentru ca nu este prima firma romaneasca cumparata de francezi, sper ca impactul sa fie pozitiv, sa insemne prezenta Albalact prin Lactalis, nu doar in Romania, ci si in Europa. In mod normal preluarea ar trebui sa insemne retehnologizare si o piata mai buna si sper sa se concretizeze in acest sens. Avand in vedere ca Albalact a fost o firma cu un lapte si cu produse de foarte buna calitate, nu cred ca ar trebui sa fie o problema pentru piata, pentru angajatii companiei respective, chiar daca stim cu totii ca exista intotdeauna acel sentiment ca nu mai este firma locala. Lactalis este prezenta in Romania si componenta Lactalis Romania este firma romaneasca, chiar daca e vorba de o multinationala”, a declarat Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Albalact Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local in industria laptelui. Infiintata in 1971, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni in anul 1990 si privatizata in 1999. Albalact are actionariat majoritar roman, iar actiunile emise de Albalact sunt admise la tranzactionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact detine 99,01% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din societatea de logistica Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei entitati.
 
Albalact are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci brand-uri ale sale: Zuzu, Fulga, Albalact, Raraul si Poiana Florilor.
 
Lactalis este lider la nivel mondial in industria procesarii laptelui, detinand multe branduri internationale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are in prezent 75.000 de angajati si detine peste 200 de fabrici localizate in 43 de tari la nivel mondial. In 2015, Grupul Lactalis a avut o cifra de afaceri de 17 miliarde de euro. In Romania, Lactalis a mai cumparat brandul de lactate LaDorna in anul 2008. 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016