Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai mare depozit si centru de procesare a legumelor din Romania, infiintat cu fonduri PNDR

cel-mai-mare-depozit-si-centru-de-procesare-a-legumelor-din-romania-infiintat-cu-fonduri-pndr

Judetul Bihor va avea, in viitorul apropiat, cel mai mare depozit si procesator de legume din tara, realizat de un operator privat, printr-un proiect de peste 6 milioane de euro, finantat si cu fonduri de la Uniunea Europeana.


Proiectul „Creare lant alimentar integrat prin realizarea de investitii in colectare legume proaspete, procesare, depozitare si comercializare in localitatea Nojorid” are o valoare totala de 6.436.153 de euro, din care sprjinul european este de 2,5 milioane de euro, restul fiind contributie proprie. Finantarea a fost obtinuta prin Masura 4.2 - Cresterea valorii adaugate a produselor agricole, din cadrul PNDR 2014-2020.
 
„Este cea mai mare investitie pe fonduri europene, pe PNDR, din tara si va fi construit in comuna Nojorid. Investitia se afla in stadiul autorizatiei de constructie, care este obtinuta, din cate stim. Este un proiect frumos care ne-ar ajuta foarte mult tinerii fermieri producatori de legume, in scopul valorificarii produselor. Principala activitate va fi pe frigerare, o metoda prin care se frigereaza instant legumele maruntite, tocate. Este un sistem la moda. Capacitatea de procesare va fi de o suta de tone pe zi, sortare, taiere, frigerare, doar legume”, a declarat Cristian Buzlea, Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Bihor.
 
Potrivit acestuia, pe langa productia de cartofi de la Sinteu, facilitatea dezvoltata cu fonduri UE la Nojorid va avea capacitate sa preia si sa proceseze legume din intreg judetul Bihor, dar chiar si din judetele limitrofe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Aceasta investitie explica si faptul ca a crescut numarul proiectelor depuse din comuna Sinteu, o zona de traditie in cultivarea cartofului. Pentru ca acest beneficiar a discutat deja cu producatorii din Sinteu pentru a produce cartofi. De la 10-20 de ari cat cultivau ei in mod obisnuit, au ajuns la doua-trei hectare pe producator. Se pare ca acestia cultiva in baza unui contract de achizitie a cartofilor. Este un lucru foarte bun, pentru ca le da oamenilor din comuna de lucru, in conditiile in care nu prea aveau alte posibilitati. Multi au venit sa faca proiecte la noi tocmai pentru ca au vazut viabila investitia pe zona de valorificare a productiei”, a mai mentionat Cristian Buzlea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016