Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererile pentru ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole eco pot fi depuse pana in 29 noiembrie

cererile-pentru-ajutorul-specific-pentru-imbunatatirea-calitatii-produselor-agricole-eco-pot-fi-depuse-pana-in-29-noiembrie

În ședința de Guvern din data de 9 octombrie 2013 a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru modificarea HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.


Prin Hotărârea Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, s-a stabilit schema de ajutor specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, conform prevederilor art. 68 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 (CE) şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003.
 
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit numeroase solicitări din partea asociațiilor operatorilor din agricultura ecologică, de prelungire a termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific, precum și pentru eliberarea documentului justificativ prevăzut la art. 29 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007, respectiv certificat de conformitate / master certificat / certificat de confirmare a conversiei.
 
Termenul de depunere al acestor cereri, la ora actuală este 1 septembrie – 15 octombrie 2013.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Întrucât termenul de înscriere a operatorilor în sistemul de agricultură ecologică, conform Ordinului nr. 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică, cu modificările și completările ulterioare, s-a prelungit de la 1 iunie la 31 august, majoritatea potențialilor beneficiari ai ajutorului specific conform HG 759/2010, nu pot prezenta la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, unul din documentele de eligibilitate, respectiv documentul justificativ (certificat de conformitate / master certificat / certificat de confirmare a conversiei).
 
Acest document justificativ se eliberează de către organismele de inspecție și certificare în urma efectuării verificărilor specifice domeniului agricură ecologică. Până la această dată verificările nu au putut să fie finalizate, din cauza prelungirii termenului de înregistrare a operatorilor în sistemul de agricultură ecologică.
 
Din acest motiv, până în prezent au fost depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură sub 150 de cereri pentru ajutorul specific conform HG 759/2010.
 
Prin modificarea termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific se va putea acorda timpul necesar finalizării verificărilor efectuate de către organismele de inspecție și certificare la operatorii din sistemul de agricultură ecologică și pentru eliberarea documentelor justificative (prevăzute la art. 29 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007), respectiv certificatele de conformitate/master certificatele/certificatele de confirmare a conversie.
 
Prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific, pentru anul 2013 până la 29 noiembrie, precum și pentru emiterea documentului justificativ respectiv certificatului de conformitate/master certificatului/certificatului de confirmare a conversiei, până la 15 noiembrie le va da posibilitatea tuturor potentialilor beneficiari să acceseze această formă de ajutor specific.(MADR)












Sursa foto:www.sxc.hu
 
 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016