Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine a pierdut de pe urma scandalului aflatoxinei si ce au invatat producatorii de lapte

cine-a-pierdut-de-pe-urma-scandalului-aflatoxinei-si-ce-au-invatat-producatorii-de-lapte

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a facut, luni, o serie de declaratii pe marginea subiectului laptelui infestat cu aflatoxine. Potrivit acestuia, atat producatorii de lapte cat si consumatorii au avut de suferit. Primii au suferit pierderi financiare de pe urma scaderii consumului, iar consumatorii vor suferi pe termen lung, deoarece isi pierd increderea in siguranta produselor.


In acest context, Dacian Ciolos a subliniat necesitatea asocierii producatorilor si promovarii produselor lactate sub un brand comun, care sa se bucure de increderea consumatorilor romani.

"Ceea ce a reiesit din aceasta situatie (scandalului laptelui contaminat cu aflatoxina, n.r.) este ca, pe de o parte, cei care pierd cel mai mult din punct de vedere economic sunt producatorii, iar pe de alta parte consumatorii, care-si pierd increderea si pe urma au probleme de aprovizionare (...) Din aceasta perspectiva, pornind si de la experienta altor state membre din Uniunea Europeana in astfel de situatii, ideea pe care eu am lansat-o a fost ca producatorii sa se gandeasca intr-un viitor, dar nu foarte indepartat, ca pe scheletul unor federatii sau organizatii care reprezinta anumite sectoare sensibile, cum e cresterea animalelor, de exemplu, sa se gandeasca sa-si construiasca un brand comun cu care sa garanteze nu numai siguranta alimentara, ci si calitatea si originea productiei pe care o pun pe piata", a precizat Dacian Ciolos, prezent, luni, la evenimentul de lansare al expozitiei "Dunarea - Fluviu European", citat de Agerpres.

Potrivit comisarului european, citat de Agerpres, prezenta pe piata a laptelui vandut sub un asemenea brand ar oferi incredere consumatorului si ar legitima toate informatiile legate de materia prima si de la lantul de procesare si desfacere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Un astfel de brand ar putea rezolva doua lucruri: pe de o parte ar da incredere consumatorilor in amonte, deci fara sa astepte controale de la Autoritatea Sanitara Veterinara sau Protectia Consumatorului (...) Pe de alta parte, un astfel de brand rezolva si o problema importanta pentru producatori, respectiv cea legata de originea materiei prime. E o modalitate pentru producatori de a-si asuma productia pe care ei o comercializeaza. Decat sa protesteze vizavi de alte productii care vin din alta parte pe piata locala, decat sa lupti impotriva altora, mai bine iti folosesti energia respectiva sa pui in valoare ce ai tu si il lasi pe consumator sa aleaga in cunostinta de cauza. in momentul de fata, de foarte multe ori, consumatorul nu e in masura sa identifice astfel de lucruri si producatorii agricoli au toata legitimitatea sa faca lucrul asta. Se intampla si in alta parte, dar este mult mai important si mai eficient sa faca lucrul asta producatorii decat sa vina statul sa faca asta pentru ei pentru ca e brandul lor. Nu este brandul unui ministru, al unui Guvern sau al unei autoritati. Este brandul lor", a subliniat Dacian Ciolos.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016