Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciolos: ‚Nu vad de ce sa fie o masura ostila. Daca Rusia doreste, poate sa primeasca in continuare vinurile moldovenesti’

ciolos-nu-vad-de-ce-sa-fie-o-masura-ostila-daca-rusia-doreste-poate-sa-primeasca-in-continuare-vinurile-moldovenesti

Potrivit comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, Rusia nu ar trebui sa perceapa ca pe o masura ostila decizia CE de a propune accesul neingradit al vinurilor moldovenesti pe piata Uniunii Europene, deoarece o deschidere a pietei europene pentru produsele vitivinicole nu inseamna ca acestea nu pot fi comercializate si pe piata ruseasca.


Acesta a mai precizat ca Rusia nu ar avea motive sa perceapa acest fapt, de a liberaliza exporturile din Republica Moldova pe piata UE, drept unul ostil.
„Nu vad de ce sa fie o masura ostila. Daca Rusia doreste, poate sa primeasca in continuare vinurile moldovenesti. Faptul ca UE isi deschide piata nu inseamna ca vinurile moldovenesti nu pot merge si pe piata ruseasca. Din alt punct de vedere, UE totusi este libera sa decida ceea ce considera de cuviinta in ceea ce priveste acordurile comerciale”, a precizat Ciolos.
 
Acesta a mai adaugat ca nu poate preconiza cresterea exporturilor de vinuri din Republica Moldova, dar acest lucru depinde si de politica comerciala a producatorilor de vinuri.
„Ce pot sa spun este ca pana acum cantitatea de vinuri moldovenesti pe piata europeana era limitata la cateva sute de mii de hectolitri si deci deciziile comerciale ale producatorilor de vin din R. Moldova trebuiau sa ia in considerare aceasta limitare si, sigur, sa caute si alte piete chiar daca, sa spunem, ar fi fost perspective de a creste volumul de export spre UE. In momentul in care aceasta decizie va fi adoptata si de PE, si de Consiliu, sper eu in cateva luni, strategia comerciala a producatorilor de vinuri din R. Moldova va putea sa integreze faptul ca vinurile moldovenesti, la fel ca si orice alt vin european, va putea avea acces neingradit pe piata europeana fara limite si deci inclusiv actiunile de promovare comerciala, de negociere, de incheiere a unor contracte comerciale vor putea tine cont de acest aspect”, a conchis comisarul european.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016