Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controale ANSVSA in domeniul producerii, colectarii, prelucrarii si comercializarii mierii de albine

controale-ansvsa-in-domeniul-producerii-colectarii-prelucrarii-si-comercializarii-mierii-de-albine

Echipe de inspectori, de la nivelul fiecarei Directii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, au efectuat controale oficiale in unitatile din sectorul mierii de albine, pe intregul lant alimentar.


La inceputul lunii septembrie, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a demarat o actiune la nivel national, pentru verificarea modului de respectare, de catre operatorii din sectorul alimentar, a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, prelucrarea si comercializarea mierii de albine.
 
Echipe de inspectori, de la nivelul fiecarei Directii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, au efectuat controale oficiale in unitatile din sectorul mierii de albine, pe intregul lant alimentar.
 
In cadrul acestei tematici de control au fost verificate 2.284 de obiective: 1.801 stupine, 31 de centre de colectare a mierii, 45 de unitati de procesare a mierii, precum si 406 de unitati de vanzare cu amanuntul, care comercializeaza miere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Deficientele constatate de reprezentantii DSVSA,  in urma controalelor efectuate, au fost sanctionate prin aplicarea a 9 sanctiuni contraventionale, care au insumat 36.700 de lei si emiterea a 312 de ordonante privind interzicerea desfasurarii activitatii (OIA) pentru unitati din sectorul mierii de albine.
 
Totodata, reprezentantii DSVSA au aplicat masuri de retinere oficiala/sechestru si au retras de la comercializare 200 de kg de miere de albine, a caror trasabilitate nu a putut fi demonstrata de catre operatorul din sectorul alimentar.
Printre  neconformitatile constatate si sanctionate, s-au numarat desfasurarea unor activitati pentru care unitatile nu au fost inregistrate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind conditiile de igiena la nivelul unitatilor de colectare, procesare si reambalare a mierii, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind gestionarea deseurilor si a subproduselor nedestinate consumului uman,nerespectarea normelor sanitare veterinare privind asigurarea trasabilitatii mierii de albine si nerespectarea normelor sanitare veterinare privind elaborarea si implementarea programelor proprii de control.
 
Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii DSVSA au prelevat 176 de probe de miere de albine, atat de la nivelul productiei primare si unitatilor de procesare a mierii, cat si din unitatile de vanzare cu amanuntul.
 
Probele de miere prelevate in cadrul acestor controale tematice au fost analizate de catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti pentru determinarea unor parametrii (hidroximetilfurfural – HMF, indice diastazic, indice polinic, zaharoza, zahar invertit, umiditate, conductivitate electrica, aciditate, reziduuri de pesticide si medicamente).
 
Urmare a examenelor efectuate de catre IISPV, 147 probe de miere au avut rezultate corespunzatoare la toti parametrii analizati, iar 29 probe au avut rezultate neconforme cu cerintele legislatiei, la anumiti parametrii ( indice diastazic, indice polinic, hidroximetilfurfurol (HMF) etc.).
 
Pentru loturile cu rezultate neconforme, reprezentantii DSVSA au dispus retragerea de la comercializare, dirijarea catre unitati de neutralizare si distrugerea acestora.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016