Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controalele ANPC la comerciantii de lactate au scos la iveala abateri la peste trei sferturi dintre acestia

controalele-anpc-la-comerciantii-de-lactate-au-scos-la-iveala-abateri-la-peste-trei-sferturi-dintre-acestia

In urma unui control organizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a reiesit ca trei sferturi dintre comerciantii de lapte si produse lactate nu respectau in totalitate normele sanitare-veterinare


Controlul ANPC s-a desfasurat in toate judetele tarii precum si in Municipiul Bucuresti, fiind vizati 995 operatori economici. La 741 dintre acestia au fost identificate abateri, oprindu-se de la comercializare o cantitate de 350 kg produse lactate si aproximativ 24 tone lapte de consum. De asemenea, au fost aplicate 850 sanctiuni si 369 avertismente pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

"Noi toti trebuie sa acordam o atentie deosebita atunci cand cumparam lapte si produse lactate. Studierea ambalajului poate indica starea in care se afla produsul. In cazul in care ambalajul este bombat rezulta ca a inceput procesul de fermentare si produsul nu mai este propriu consumului uman.Trebuie verificat daca laptele si produsele lactate sunt pastrate la temperatura indicata de producator. Recomand consumatorilor sa refuze produsele care au fost expuse la comercializare la alte temperaturi decat cele indicate de producator.Desi procentul produselor lactate cu neconformitati este in scadere, vreau sa va asigur de vigilenta comisarilor nostri in depistarea tuturor neregulilor”, a declarata Bogdan Cristian Nica , presedintele ANPC.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

SFATURILE ANPC  PENTRU  CONSUMATORII DE PRODUSE LACTATE:
  • Acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat rezulta ca a inceput procesul de fermentare si produsul nu mai este propriu consumului uman;
  • Acordati atentie deosebita conditiilor de depozitare, atat in magazinul de desfacere, cat si la domiciliu; verificati daca laptele si produsele lactate sunt pastrate la temperatura indicata de producator; refuzati sa achizitionati produse care au fost expuse la comercializare la alte temperaturi decat cele indicate de producator.
  • Solicitati vanzatorului, in cazul in care magazinul nu are asigurat sistemul de autoservire, sa va arate eticheta produsului pentru a analiza compozitia si, mai ales, incadrarea in data durabilitatii minimale;
  • Refuzati produsele pentru care aveti indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare.
  • Cand doriti sa cumparati lapte si produse din lapte, solicitati informatii suplimentare vanzatorilor cu privire la natura produselor pe care doriti sa le cumparati, intrucat exista cazuri in care comerciantii expun la vanzare, in acelasi spatiu inlocuitori de produse lactate alaturi de produse lactate; in conditiile in care modul de prezentare (forma de calup, dimensiuni, aspect, culoare) si chiar de etichetare sunt asemanatoare, diferentierea este ingreunata, motiv pentru care este absolut necesar sa solicitati informatii suplimentare din partea personalului cu atributii de vanzare din cadrul magazinelor. In inlocuitorii de produse lactate grasimile lactate au fost inlocuite partial sau total cu grasimi de alta origine decat cea lactata.
  • Refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale/data limita de consum modificata sau depasita.
  • La cumpararea produselor alimentare si, implicit a laptelui si produselor din lapte, solicitati  si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs.
  • Nu cumparati lapte si produse din lapte din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibara bon de casa cu care sa justificati tranzactia comerciala si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016