Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza acuta de forta de munca in domeniul industriei de morarit si panificatie

criza-acuta-de-forta-de-munca-in-domeniul-industriei-de-morarit-si-panificatie

Mai multi investitori din domeniu au anuntat ca au facut deja primele demersuri pentru a aduce angajati din strainatate.


Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - Rompan, a avertizat ca industria autohtona de morarit si panificatie se confrunta cu un deficit acut de forta de munca din cauza salariilor reduse din sector, dar si a ajutoarelor sociale care s-au dat in ultimii ani si care au stricat complet conceptul de munca, iar pentru a-si proteja business-ul, marii producatori de paine vor sa aduca forta de munca din strainatate.
 
„Din pacate, cea mai mare problema a sectorului de panificatie in momentul de fata este forta de munca. Avem mari probleme, intrucat aceste ajutoare care s-au dat ani de zile au stricat complet conceptul de munca si, ca sa fiu direct, nu prea mai exista dor de munca. Noi ne lovim acum de acest lucru pentru ca multi se bucura ca intra in somaj, isi iau somajul, dar lucreaza la negru si asa se face si evaziune fiscala”, a declarat presedintele Rompan
 
Acesta sustine ca 4-5 societati de morarit si panificatie, membre ROMPAN, au solicitat patronatului sa se adreseze ambasadelor prezente in Romania pentru a aduce forta de munca din afara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am primit de la 4-5 societati din tara solicitarea sa ne adresam, daca putem, la anumite ambasade pentru a aduce forta de munca din afara. Situatia este grava, nu este de glumit. Noi, fiind si centru de formare profesionala, am constatat ca ii luam de pe strada, facem cursuri, ii calificam, ii invatam, iar ulterior ei pleaca. Numai de la brutarioara noastra pe care o avem asa, ca piesa de muzeu, si unde mai facem produse traditionale, ne-au plecat doi salariati la Londra, pentru ca pur si simplu se castiga mai bine. Consider ca nu mai putem tine forta de munca la un nivel de salarizare asa de redus. Trebuie sa-i platim corespunzator ca sa-i determinam sa ramana in tara pe cei care vor sa munceasca. La ora actuala, in Romania, pretul painii este de 4-5 ori mai mic decat in alte state europene, desi pretul graului si cel al fainii este la fel, pretul gazelor si al energiei este la fel, in timp ce pretul fortei de munca este total diferit”, a adaugat Popescu.
 
In opinia sefului ROMPAN, 2016 a fost un an mult mai prost decat multi alti ani pentru sectorul morarit si panificatie, intrucat au existat numeroase probleme din punct de vedere legislativ, care au afectat toata industria alimentara din Romania.
 
„Am incheiat anul 2016 mult mai prost decat multi alti ani si va spun acest lucru pentru ca, din punct de vedere legislativ, avem niste probeleme cu care ne confruntam, nu numai noi, industria de morarit si panificatie, ci toata industria alimentara. Aici este vorba de Legea 150 care modifica Legea 321 privind comercializarea produselor alimentare. S-a scos o lege ca sa modifice alta lege de comercializare a produselor alimentare, dar a fost conceputa prost. A fost facuta in pripa, ca sa prinda alegerile locale, si acum mediul de afaceri are de suferit. Speram ca in martie, cu noul Parlament, sa se schimbe aceasta lege”, a mai declarat presedintele ROMPAN. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016