Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se calculeaza impozitul pentru arenda

cum-se-calculeaza-impozitul-pentru-arenda

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat noul model al formularului 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit".


Potrivit unui proiect de ordin al presedintelui ANAF, modificarile vizeaza eliminarea unor categorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului, avand in vedere includerea acestora in categoria veniturilor obtinute in baza contractelor civile, potrivit Codului Civil, - introducerea unor rubrici speciale referitoare la veniturile din arendare si veniturile din salarii, introducerea unor informatii suplimentare privind calculul si retinerea impozitului pe veniturile din salarii pentru fiecare beneficiar de venit.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 a fost modificat regimul fiscal pentru veniturile obtinute de persoanele fizice din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal.

Astfel, impozitul pe veniturile din arenda se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorii de venit la data platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final, cu exceptia cazului in care se opteaza pentru stabilirea venitului net in sistem real.

Totodata, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod Civil, o serie de venituri mentionate expres in Codul fiscal au fost incluse in categoria veniturilor realizate in baza contractelor civile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Prin Ordonanta Guvernului nr.30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, a fost eliminata obligatia platitorilor de venituri din salarii si asimilate acestora de a completa si depune la organul fiscal fise fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru fiecare beneficiar de venit, fiind prevazuta obligatia platitorilor de venit de a completa si depune o declaratie anuala privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016