Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se pastreaza bradul de Craciun

cum-se-pastreaza-bradul-de-craciun

Cu toata comoditatea brazilor artificiali de Craciun, totusi cei naturali au avantajele lor, creand o atmosfera placuta in casa. Chiar daca pomul a fost taiat de multa vreme, el continua inca sa improspateze aerul si sa umple casa cu oxigen.


In perioada Craciunului, primul pe lista de cumparaturi este bradul de sarbatoare, care pe langa faptul ca e un simbol al sarbatorilor de iarna, mai are si menirea de a umple casa cu o aroma proaspata. 
 
Ceia care au optat pentru un brad viu in locul unuia artificial si doresc ca el sa tina pana dupa Anul Nou, adica nu mai putin de doua saptamani, atunci trebuie sa il aleaga foarte atent.
 
In primul rand, marimea bradului trebuie sa fie potrivita marimii camerei in care va sta. Copacul trebuie sa fie proaspat. Un pom uscat, peste 2-3 zile, va incepe sa se scuture. Bradul proaspat taiat are ramurile elastice, greu de frant, in comparatie cu cele uscate, care pot fi rupte cu usurinta. 
 
Pentru a nu deteriora pomul in timpul transportarii spre casa, e de dorit sa fie  infaturat intr-o panza groasa sau sa fie legat cu o franghie. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Inainte de a fi instalat pe suport, trebuie tinut in aer liber pentru cateva ore, de exemplu pe balcon. Apoi, trebuie curatat in jur de 8-10 cm din scoarta de acusoare si pus pomul intr-o galeata cu apa. Pentru ca bradul sa aiba o viata mai lunga, se recomandapunerea in apa a unei pastile de aspirina, putina sare si a unei linguri de zahar. Se  poate adauga, de asemenea, o lingurita de glicerina sau o lingurita de ingrasaminte.
 
Pentru a maximiza durata de viata a pomului de Craciun, acesta poate fi plasat intr-o galeata cu nisip umed. Nisipul trebuie udat la fiecare 1-2 zile. 
 
Un pom mic de Craciun, scos din gradina, poate fi plantat intr-o galeata si apoi adus in casa. De obicei, pomul se planteaza chiar cu cateva zile inainte de sarbatori, intr-un vas destul de spatios. Radacinile trebuie abundent umezite, invelite intr-o folie sintetica si acoperite cu muschi sau cu turba. 
 
Pentru a evita expunerea la temperaturi extreme, e bine ca un copac mai intai sa stea intr-o sala racoroasa, bine iluminata. Abia mai tarziu, in ajunul sarbatorii, se poate muta bradul in camera incalzita, unde va sta pana la sfarsitul sarbatorilor.
 
Locul bradului trebuie sa fie cat mai departe de calorifere, soba sau camin. E necesar ca spatiul sa fie cat mai des aerisit, iar radacinile bradului - bine umezite Muschiul absoarbe repede apa, de aceea se consuma pana la patru litri pe zi pentru intretinerea lui. 
 
Dupa sarbatori, bradul impreuna cu vasul, se scoate afara, intr-un loc ferit de vant. Daca vremea e calda, atunci pomul se scoate din galeata si se sadeste direct in pamant. Daca vremea e geroasa, atunci bradul se planteaza in gradina in vasul sau, si se acopera cu turba, pelicula si zapada. In pamant va fi plantat odata cu venirea primaverii. 
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016