Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi marcata prima editie a zilei nationale a produselor agroalimentare romanesti

cum-va-fi-marcata-prima-editie-a-zilei-nationale-a-produselor-agroalimentare-romanesti

Evenimentul va fi sarbatorit pe 10 octombrie, in scopul promovarii produselor obtinute pe teritoriul Romaniei din materii prime de baza provenite de la producatori romani.


Anul acesta se va sarbatori pentru prima data pe 10 octombrie „Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti”, ca urmare a adoptarii Legii nr. 168/2017 de catre Parlamentul Romaniei. In cadrul acestei campanii se urmareste promovarea produselor obtinute pe teritoriul Romaniei din materii prime de baza provenite de la producatori romani.
 
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti va organiza, in perioada 10-15 octombrie, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, un targ de produse agroalimentare romanesti la care vor participa peste 100 de producatori autohtoni din mai multe regiuni ale tarii.
 
Acestia vor aduce, spre vanzare, preparate din carne - carnati, virsli, salam, untura, jumari din carne de porc, slanina, jambon din porc Mangalita si Bazna, etc; produse de panificatie si patiserie – cozonac secuiesc, placinte, turta dulce, prajituri, tort, dobos, rulada de ciocolata, saleuri, cozonac, etc; branzeturi si produse lactate - sana, iaurt, kefir, cascaval, branza topita, branza de oaie si de bivolita, cascaval afumat si neafumat, smantana, telemea, etc.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, vizitatorii vor putea gasi la targ şi miere, polen, faguri, propolis, fructe si legume proaspete sau procesate - dulceata, zacusca, produse ecologice, bauturi alcoolice –vinuri, palinca de mere, pere, prune, visinata, cidru şi bere.
 
Totodata, in cadrul evenimentului vor fi expuse si produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, cum ar fi: Magiunul de prune Topoloveni (primul produs cu Indicatie Geografica Protejata - IGP pentru Romania, din anul 2011) şi Salamul de Sibiu (cel de-al doilea produs cu Indicatie Geografica Protejata - IGP pentru Romania din februarie 2016). Scrumbia de Dunare Afumata este un alt produs care este in curs de obtinere a protectiei pe sisteme de calitate europene  -IGP – si care se va regasi printre produsele romanesti.
 
Toţi oaspetii targului vor putea sa se bucure de preparate romanesti precum tocanita de berbecut cu mamaliguta, tochitura pe plita, mici si carnati, pastrama si must, bulz, produse din peste in zona special amenajata din parcul Herastrau.
 
Pe langa produsele agroalimentare romanesti, producatorii vor aduce si flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de mestesugari si mesteri populari precum ceramica de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenesti, obiecte decorative din lemn, icoane, papusi, linguri.
 
Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti va fi marcata in toata tara prin organizarea de programe si manifestari educative, de voluntariat, cu caracter social si stiintific, consacrate promovarii produselor agroalimentare romaneşti şi caştigarii increderii consumatorului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016