Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea pana pe 19 noiembrie (prognoza pe doua saptamani)

cum-va-fi-vremea-pana-pe-19-noiembrie-prognoza-pe-doua-saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 5 noiembrie - 19 noiembrie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.


BANAT

in primele trei zile, mediile termice vor marca o scadere accentuata, de la valorile mai ridicate comparativ cu normele climatologice pentru aceasta perioada a anului pana in apropierea acestora. intre 5 si 8 noiembrie, mediile maximelor diurne vor scadea de la 22 de grade pana la aproximativ 8 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 1...2 grade. in intervalul 9 - 13 noiembrie vremea se va incalzi usor, iar apoi, pana in 19 noiembrie, valorile termice vor avea tendinta de scadere usoara de la o zi la alta.

Ploi mai importante cantitativ se vor semnala in intervalul 5 - 6 noiembrie, iar cele in general slabe vor avea probabilitatea de producere intre 9 si 18 noiembrie.

CRIsANA

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pana pe 8 noiembrie, mediile termice vor marca o scadere accentuata, de la valorile mai ridicate comparativ cu normele climatologice pentru aceasta perioada a anului pana in apropierea acestora. Mediile maximelor diurne vor scadea de la 20 de grade pana la aproximativ 10 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 2 grade. incepind cu 9 noiembrie, vremea va fi usor mai calda decat cea normala, existand mici variatii de temperatura la o zi la alta. in perioada 9-19 noiembrie, maximele diurne vor fi in jurul a 12 grade, iar minimele nocturne vor fi de 3...5 grade.

Va ploua, posibil important cantitativ, in intervalul 5 - 6 noiembrie, iar cu incepere din 9 noiembrie si pana in 18 noiembrie, zilnic vor fi posibile ploi slabe.

TRANSILVANIA

Vremea se va raci treptat in primele trei zile, iar intre 8 si 12 noiembrie, regimul termic mediu va fi cel normal pentru aceasta perioada a anului. Dupa 13 noiembrie, mediile termice urmeaza sa se mentina pana la sfarsitul intervalului de prognoza usor peste norme. in intervalul de prognoza, cele mai ridicate medii ale maximelor diurne vor fi de 20 de grade (5 noiembrie), iar pe 9 si pe10 noiembrie acestea vor cobori sub 10 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi in jur de 0 grade, in noptile cele mai reci .

Precipitatiile, predominant sub forma de ploaie, vor fi slabe cantitativ ca medie regionala si vor avea o probabilitate mai mare de aparitie pe 5-6 noiembrie si dupa 9 noiembrie.

MARAMUREs

in intervalul 5-7 noiembrie, mediile termice vor marca o scadere accentuata, apoi vor creste usor pana in jurul datei de 13 noiembrie, urmand ca ulterior sa existe o tendinta de usoara scadere. Cu toate aceste variatii, putem remarca la nivelul acestei regiuni ca vom avea permanent valori peste cele normale, maximele diurne cu 9 pana la 12 grade, iar minimele nocturne cu 2 pana la 6 grade.

Ploi moderate sau local importante cantitativ se vor semnala in intervalul 5 - 6 noiembrie, iar cele in general slabe vor avea o probabilitate ridicata de aparitie zilnica, incepand cu 9 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea calda pentru aceasta perioada a anului se va mentine in tot intervalul de prognoza. Totusi, de la 18...19 grade, mediile maximelor termice vor marca o scadere pana spre 12 grade pe 7 noiembrie si cu mici variatii, aceasta valoare va fi caracteristica regiunii pana pe 16 noiembrie. intre 17 si 19 noiembrie se preconizeaza o usoara racire a vremii. Mediile temperaturii minime vor fi permanent pozitive, initial in crestere de la 6 la 10 grade, iar intre 7 si 19 noiembrie acestea vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade.

Temporar vor cadea precipitatii pe 5-6 noiembrie si in perioada 9-18 noiembrie. Acestea vor fi sub forma de ploaie si doar izolat si trecator de lapovita. Acestea insa vor fi slabe cantitativ, incat media pe regiune nu va depasi 2...3 l/mp in 24 de ore.

DOBROGEA

Mediile termice vor marca intre 5 si 8 noiembrie o scadere, apropiindu-se de normele climatologice pentru aceasta perioada. Astfel, mediile maximelor diurne vor scadea de la 20 de grade pana la aproximativ 13 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 4 grade. intre 9 si 14 noiembrie vremea se va incalzi usor, cu medii ale maximelor diurne ce vor creste treptat spre 15 grade si minime nocturne ce vor atinge circa 8 grade. in perioada 15-19 noiembrie, tendinta vremii este de racire usoara si treptata.

Ploi moderate cantitativ se vor semnala in intervalul 10 - 11 noiembrie, iar cele slabe vor fi posibile intre 6 si 8 noiembrie si din nou intre 12 si 18 noiembrie.

MUNTENIA

intre 5 si 9 noiembrie mediile termice vor marca o scadere, de la valori foarte ridicate comparativ cu normele climatologice pentru aceasta perioada a anului pana in apropierea acestora. Astfel, mediile maximelor diurne vor scadea de la 21 de grade pana la aproximativ 13 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 2...3 grade. Perioada dintre 10 si 19 noiembrie va fi caracterizata prin valori de temperatura in jurul celor normale pentru a doua decada a lunii noiembrie.

Vor cadea ploi in general slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 10 si 11 noiembrie si intre 13 si 15 noiembrie.

OLTENIA

Vremea se va raci accentuat intre 5 si 7 noiembrie, dar temperaturile vor continua sa se mentina usor peste normele climatologice. intre 8 si 19 noiembrie, mediile termice vor avea mici variatii de la o zi la alta. Maximele se vor situa in jurul a 12 grade, iar minimele se vor situa intre 2 si 4 grade.

Va ploua slab in intervalul 5-6 noiembrie, iar intre 9 si 17 noiembrie vor fi posibile ploi, local importante cantitativ.

LA MUNTE

Vremea se va raci accentuat intre 5 si 8 noiembrie, iar mediile temperaturilor maxime vor scadea de la 14 grade pana la aproximativ 2 grade. in intervalul 9...19 noiembrie acestea se vor situa intre 3 si 6 grade. incepand cu 7 noiembrie, minimele termice vor fi preponderent negative, iar cele mai coborate valori se vor inregistra intre 7 si 13 noiembrie (-6...-4 grade).

Ploi slabe si moderate cantitativ se vor semnala in intervalul 5 - 6 noiembrie. intre 9 si 18 noiembrie vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Ninsorile se vor semnala cu precadere la altitudini de peste 1700 m.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016