Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curg amenzile de la MADR pentru comerciantii si administratorii din piete

curg-amenzile-de-la-madr-pentru-comerciantii-si-administratorii-din-piete

Inspectorii de la minister a verificat in ultima perioada alte 15 piete din Bucuresti si anunta ca vor continua controalele.


Echipele de inspectori din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au aplicat 108 sanctiuni contraventionale in valoare de 77.800 de lei administratorilor si comerciantilor din mai multe piete agroalimentare din Bucuresti.
 
Conform MADR, in perioada 23 — 29 mai 2017, echipele de control din minister au efectuat verificari in 15 dintre pietele agroalimentare mari din Bucuresti, iar in urma actiunilor se constata o imbunatatire considerabila a modului de etichetare, respectiv a modului de organizare a spatiilor distincte alocate producatorilor persoane fizice.
 
Astfel, de la inceputul actiunii de control, inspectorii au verificat un numar total de 5.531 operatori, dintre care 4.598 producatori agricoli si 918 comercianti. Pe parcursul controalelor s-au aplicat, in totalitate, 108 sanctiuni contraventionale, cu o valoare de 77.800 lei atat administratorilor de piete, cat si comerciantilor care nu au respectat normele de trasabilitate sau au substituit originea produselor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, s-a constatat existenta unui numar de 240 de atestate de producator, care ridica suspiciuni in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale, pentru care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inceput, impreuna cu Directiile pentru Agricultura Judetene si a Municipiului Bucuresti, demersurile de verificare a acestora, atat la sediul primariilor emitente, cat si in teren, la producatorii agricoli.
 
Ca urmare a actiunilor intreprinse in aceasta saptamana, spatiile de vanzare alocate conform legii pentru producatorii agricoli, persoane fizice, au fost delimitate in mod distinct in toate pietele controlate, acestea fiind semnalizate corespunzator.
 
La momentul actual producatorii nu intampina probleme din cauza lipsei spatiului de desfacere a produselor din gospodariile proprii, avand in vedere ca in pietele agroalimentare au fost disponibilizate spatii distincte pentru comercializarea de fructe si legume autohtone.
 
Ministerul Agriculturii anunta continuarea actiunilor de control si in pietele mai mici din Capitala „pana la instaurarea unui climat adecvat pentru ca producatorii agricoli sa-si poata comercializa produsele proprii, iar consumatorii sa beneficieze de calitatile oferite de produsele autohtone”. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016