Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacian Ciolos: ‚ Eu recomand un sub-program sectorial in sectorul lapte’

dacian-ciolos-eu-recomand-un-sub-program-sectorial-in-sectorul-lapte

In opinia comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos, Romania are nevoie de un subpogram pentru sectorul laptelui, care sa ajute la rezolvarea problemei competitivitatii de pe piata laptelui, care este posibil sa apara o data cu eliminarea cotelor de lapte la nivel european, de la 1 ianuarie 2014. Ca urmare a acestui fapt, exista posibilitatea ca Romania sa consume numai lapte de import, acesta avand un pret mai ieftin decat cel produs local.


„In primul rand, vreau sa spun, sa nu se inteleaga gresit: la cotele de lapte nu renunta doar Romania, la cotele de lapte se renunta in toate tarile Uniunii Europene. Asta inseamna ca poti sa produci lapte cat vrei si nu mai esti limitat de o anumita cota de productie. Sigur, asta inseamna ca unii care acum au o anumita limita nu pot produce mai mult pentru ca nu-i lasa legea. Daca vor fi competitivi, insa, vor putea produce mai mult, iar aici este riscul cel mai mare pentru Romania daca nu se dezvolta competitivitatea sectorului lapte (...) pentru a rezolva problema asta, eu recomand un sub-program sectorial in sectorul lapte, asa cum am inteles ca doreste Guvernul sa realizeze pentru sectorul pomicultura. In acel moment, se pot regrupa mai multe masuri din Programul de Dezvoltare Rurala, se poate dedica o anumita suma numai sectorului de productie a laptelui si se pot sprijini financiar anumite investitii care sa creasca aceasta competitivitate a producatorilor”, a sustinut Dacian Ciolos.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acesta a mai mentionat ca programul de restructurare al sectorului de lapte din Romania ar putea deveni unul complementar cu unele masuri luate deja la nivel european, ca de exemplu posibilitatea producatorilor de a negocia preturi si cantitati in mod colectiv.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016