Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacian Ciolos: Trebuie sa decidem impreuna ce agricultura vrem

dacian-ciolos-trebuie-sa-decidem-impreuna-ce-agricultura-vrem

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, considera ca intr-o lume din ce in ce mai urbanizata, este important sa ramanem legati de pamant si sa pastram legatura speciala pe care o avem cu alimentele. Pentru a sti ce mancam, pentru a manca ceea ce dorim, este necesar un dialog neintrerupt intre agricultori si cetateni. Acest dialog are loc la diferite niveluri.


"La nivel colectiv avem posibilitatea, in Europa, de a dispune de un instrument formidabil reprezentat de politica agricola comuna, de care ma ocup in calitate de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala", afirma Ciolos. Acest instrument permite sa se coreleze asteptarile cetatenilor in termeni de cantitate si durata, pe de o parte, si realitatea muncii de zi cu zi a agricultorilor pe camp, pe de alta parte.

Cu toate acestea, pentru a fi eficienta, politica agricola comunitara trebuie sa fie sustinuta de initiative ale cetatenilor si de alegerile din viata de zi cu zi ale fiecarui consumator.

"Iata motivul pentru care am tinut sa aduc un omagiu muncii desfasurate de Universitatea de stiinte Gastronomice si de miscarea Slow Food, luand parte la ceremonia de astazi de deschidere a anului universitar", subliniaza comisarul european.

Ar trebui amintit faptul ca, de data aceasta la scara individuala, dialogul dintre consumatori si agricultori este reprezentat de alegerea facuta de fiecare dintre noi, zi de zi. Chiar daca nu ne dam seama, asa cum se intampla pe piata locala, exista agricultori in spatele fiecarei ramuri alimentare din supermarketurile noastre, in spatele fiecarui aliment din farfuria noastra. Acest lucru inseamna ca exista un complex de masuri agronomice, teritorii, cunostinte speciale in spatele fiecarui produs spre care ne indreptam atentia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Alegerile noastre gastronomice au implicatii agronomice, potrivit lui Ciolos. Nu exista bariere intre cele doua universuri, cel al mesei si cel al campurilor, chiar daca kilometrii parcursi de marfuri tind uneori sa ne faca sa uitam ca hrana noastra provine in primul rand dintr-un lung lant productiv. Poate ca uitam prea repede, in calitate de cetateni-consumatori, ca alegerea noastra in fata rafturilor cu alimente determina orientarile adoptate de agricultori. "Trebuie sa decidem, impreuna cu agricultorii nostri, tipul de agricultura pe care il avem, tipul de agricultura pe care il vrem", indeamna Ciolos.

Pentru ca deciziile individuale sa fie unele informate, miscari precum cele generate de Slow Food si initiativele politice pentru a pune in valoare si a promova mai bine alimentatia noastra sunt elemente esentiale ale sensibilizarii noastre si a mobilizarii cetatenilor.

Toate aceste initiative contribuie la armonizarea alegerilor noastre alimentare de zi cu zi si la asteptarile noastre fata de agricultori. Este necesar sa se dedice timp reflectarii asupra alimentatiei, asupra importantei hranei in general: din punct de vedere biologic, economic, ambiental, cultural si social. Acest parcurs permite intarirea sanatatii publice a societatii noastre printr-o alimentatie mai sanatoasa si echilibrata, permite imbunatatirea sanatatii economice, sociale si ambientale a agriculturii si evitarea de a face excesiv de artificiale sectoare naturale prin definitie: alimentatia si natura.

"As adauga ca in aceasta perioada de criza economica si financiara putem conta pe agricultura si sectorul agroalimentar. Sunt forte asupra carora putem insista, incercand sa realizam cresterea economica si locurile de munca ale viitorului. Este important sa se continue sa se investeasca si sa se atraga tinerii in acest sector, asa cum facem datorita politicii agricole comunitare si dorim sa continuam si dupa 2013. Este important nu numai pentru piata europeana, ci de asemenea, la nivel mondial. inarmati cu produse de calitate excelenta, renumite in intreaga lume, putem, datorita agriculturii noastre, sa cream si sa conservam valoarea adaugata a teritoriilor noastre", incheie Ciolos.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016