Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daciana Sarbu a cerut in Parlamentul European mai multi bani pentru tinerii fermieri

daciana-sarbu-a-cerut-in-parlamentul-european-mai-multi-bani-pentru-tinerii-fermieri

Eurodeputata Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene alocarea unor fonduri suplimentare care sa ofere un sprijin consistent unui numar mai mare de tineri fermieri, in cadrul bugetului destinat Politicii Agricole Comune (PAC) dupa 2013.


Daciana Sarbu a depus un amendament la propunerea Comisiei Europene privind reforma PAC, solicitand ca plata suplimentara prevazuta pentru tinerii fermieri sa se acorde fermelor de pana la 100 ha, nu doar celor de pana la 25 ha, asa cum era propus initial de CE.

Acest ajutor suplimentar pe ha se acorda timp de 5 ani si se adauga primei de instalare de care pot beneficia tinerii care doresc sa se stabileasca in mediul rural si sa inceapa o exploatatie agricola.

"In Romania si in intreaga Uniune Europeana, agricultura are nevoie de un schimb de generatii. insa tinerii nu se vor indrepta catre acest domeniu decat daca sunt stimulati in mod concret, prin masuri simple si eficiente. Prin ridicarea acestui plafon, am dorit ca sprijinul sa fie acordat unui numar mai mare de tineri fermieri. Este o masura care poate ajuta nu numai la regenerarea agriculturii europene, dar si la crearea de locuri de munca, inclusiv la reducerea somajului in randul tinerilor", afirma Daciana Sarbu.

Propunerea a fost discutata in cadrul reuniunii raportorilor pentru reforma PAC, membri ai Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala a PE, si s-a ajuns la un compromis privind sustinerea sa de catre toate grupurile politice reprezentate in acest for. Aceasta decizie garanteaza adoptarea amendamentului atunci cand el va fi supus votului in Comisie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reforma Politicii Agricole Comune se afla acum in plina dezbatere in Parlamentul European. in prezent se desfasoara negocierea, la nivelul grupurilor politice, a pozitiilor de compromis cu privire la toate articolele importante unde s-au depus amendamente la propunerile initiale ale Comisiei Europene.

Votul asupra intregului pachet de reforma va avea loc, cel mai probabil, la finalul lunii noiembrie, dupa care vor incepe trialogurile cu Consiliul si Comisia pentru un acord in prima lectura. Tema va fi adusa in fata votului plenului PE in vara anului 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016