Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DADR Mures: Productiile din acest an pot fi comparate cu productiile din anul 2011

Productia agricola de anul acesta, din judetul Mures, este apropiata cantitativ cu cea din 2011, an care a fost considerat bun din punct de vedere agricol, dupa cum sustine conducerea Directiei Agricole si Dezvoltare Rurala (DADR) Mures. Productia medie la grau a fost de 3900 kilograme la hectar, iar la triticale 4200 de kilograme la hectar.


„La nivelul judetului Mures am avut de recoltat, in aceasta vara, o suprafata totala de 45815 ha, din care: orz de toamna - 1877 ha, grau si secara - 25868 ha, triticale - 2552 ha, orzoaica de toamna si primavara - 5799 ha, ovaz 8073 ha, mazare - 223 ha si rapita - 1423 ha. Practic, la aceasta data, mai avem mici suprafete de orzoaica de primavara si ovaz, iar  in rest culturile au fost recoltate. Ceea ce este foarte important este ca productia medie care s-a obtinut la orzul de toamna este in jur de 3500-3600 de kilograme la hectar, la grau este in jur de 3900 de kilograme la hectar, la triticale productia medie este in jur de 4200 kilograme la hectar si, dupa cum se poate constata, sunt productii bune. Cred eu, ca productiile din acest an pot fi comparate cu productiile din anul 2011. Nu comparam cu anul 2012, pentru ca se cunoaste faptul ca 2012 nu a fost un an chiar foarte bun pentru agricultura judetului nostru. Cred ca productiile vor fi mai mari decat in 2011”, relateaza seful DADR Mures, Liviu Timar.
 
Acesta este de parere ca recolta de grau din acest an, este de calitate buna, potrivita pentru panificatie. Timar a mai mentionat ca din productia medie a culturilor de grau, daca nu s-ar mai duce in alte judete, ar fi asigurat necesarul de grau al judetului. Culturile de porumb, sfecla, soia, floarea-soarelui arata promitator si vor da recolte frumoase daca nu vor fi afectate de seceta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016