Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dana Simion: ‚Fructele si legumele reprezinta categoria cu cel mai mare grad de urmarire in Uniunea Europeana’

dana-simion-fructele-si-legumele-reprezinta-categoria-cu-cel-mai-mare-grad-de-urmarire-in-uniunea-europeana

Din punct de vedere al sigurantei alimentare, fructele si legumele au cel mai mare grad de urmarire dintre alimente in circulatia comertului intracomunitar, dupa cum sustine seful de unitate al Directiei Sanatatii si a Protectiei Consumatorului a Comisiei Europene (DG-SANCO), Dana Simion.


“Dupa cum se poate constata din Raportul anual pe 2012 al Directiei, fructele si legumele, cu un total de 716 actiuni, reprezinta categoria cu cel mai mare grad de urmarire in Uniunea Europeana. Pe locul doi se afla pestele si produsele de peste, cu 373 de actiuni. Urmeaza nucile si alunele, produsele din nuci si alune si semintele, cu 329 de actiuni, si carnea si produsele din carne, cu 289 de actiuni. De asemenea, 289 de actiuni au privit urmarirea materialelor de contact alimentar, care pot dauna sanatatii consumatorilor”, a relatat aceasta.
 
Dana Simion, a mai facut comentarii si in legatura cu legislatia comunitara din domeniu, care a fost modificata, fiind consolidata si simplificata.
“Revizuirea legislatiei aduce avantaje la nivelul categoriilor de consumatori, cetateni, operatori si procesatori. Avantajele privesc un mai bun control privind sanatatea cetatenilor si animalelor impotriva bolilor ce se pot transmite la om, printr-un control al riscurilor mai eficient, o mai buna protectie a plantelor, o mai buna protectie a peisajelor, a gradinilor publice si private, utilizarea redusa a pesticidelor, emiterea pasaportului fitosanitar de catre fermier, dupa obtinerea avizelor necesare, acordarea de compensatii financiare sporite si scutirea majoritatii agricultorilor de la taxe, in cazul controalelor oficiale. Avantajele ii privesc si pe operatorii economici, prin regruparea pietelor, crearea unui registru comun si emiterea unui singur document de certificare care sa combine pasaportul fitosanitar si eticheta oficiala. Procesatorii vor beneficia si ei prin armonizarea conceptului de zona protejata, care va fi aliniat cu conceptul de zona libera. De asemenea, va fi introdus conceptul de bonus-malus, pentru operatorii care respecta normele. Organismele modificate genetic nu fac parte din revizuirea acestui act legislativ”, a mai adaugat Dana Simion.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h












Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016