Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin acuza guvernul tehnocrat ca a abandonat proiectul de refacere a sistemului de irigatii

daniel-constantin-acuza-guvernul-tehnocrat-ca-a-abandonat-proiectul-de-refacere-a-sistemului-de-irigatii

Acesta spune ca in cursul lui 2016, lege prevedea alocarea a 140 de milioane de euro in acest sens, insa actualul guvern nu a alocat decat 30 de milioane de lei.


Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii in guvernul Ponta, este de parere ca proiectul de refacere a sistemului de irigatii a fost abandonat total de guvernul de tehnocrati, deoarece nu s-a miscat absolut nimic in vederea aplicarii Legii irigatiilor, promulgata de presedinte pe data de 12 noiembrie 2015.
 
„Constat, cu regret, ca proiectul de refacere a sistemului de irigatii a fost abandonat total de guvernul de tehnocrati. Au trecut 6 luni si nu s-a miscat absolut nimic in vederea aplicarii Legii irigatiilor 269 promulgata de presedinte in 12 noiembrie 2015. Nu exista nicio scuza. Legea o aveau, trebuia doar aplicata. Reamintesc tuturor ca anul trecut am reusit sa trecem in unanimitate, in Parlament, prima lege dupa 1989 care da sperante fermierilor care au suferit de-a lungul timpului din cauza secetei ca sistemul redevine functional. Prima lege care ofera un buget multianual de 1 miliard de euro!”, a declarat Constantin.
 
El a adaugat ca in primul an, respectiv in 2016, legea prevedea suma de 145 milioane euro, insa guvernul nu a gasit decat 30 de milioane de lei, iar strategia pentru irigatii trebuia aprobata intr-o luna de la promulgare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Trec peste faptul ca in Comisia de agricultura ministrul a refuzat cei 500 de milioane de lei, diferenta pana la 145 milioane de euro, propusi prin amendament. Buni si cei 30 de milioane de lei, numai ca nu se implinesc pasii prevazuti pentru a-i investi. Legea prevede ca intr-o luna de la promulgare guvernul sa aprobe strategia pentru irigatii. Un document introdus in lege de catre liberali — conditia de transparenta ceruta atunci pentru a vota si ei. Desi au trecut 6 luni si documentul nu a aparut, liberalii nu mai spun nimic. Am predat strategia elaborata noului ministru pe 18 noiembrie si nici astazi nu este aprobata. Mai mult, nu exista nici macar in consultare un alt proiect” , mai spune fostul ministru.
 
In opinia acestuia, lipsa unei strategii in sectorul irigatiilor atrage si riscul de a pierde bani europeni pentru infrastructura secundara.
 
„In lipsa acesteia nu se face nicio investitie, dar mai mult, riscam sa pierdem si banii europeni pentru infrastructura secundara. Reamintesc ca in perioada 2012 — 2015 s-au semnat si investit aproximativ 130 milioane euro si alte 435 milioane sunt puse la dispozitia fermierilor prin PNDR. In lipsa conectarii acestei infrastructuri secundare reabilitate la infrastructura principala in maximum 3 ani, CE o sa solicite Romaniei sa returneze fondurile. Tot prin intermediul acestei strategii, trebuia actualizata lista cu amenajarile de irigatii viabile elaborata in 2010, in baza careia Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii sunt eligibili pentru finantare din fonduri europene. Desi situatia actualizata a acestor amenajari este finalizata din 2015, aceasta nu a fost aprobata prin Strategia sectorului de irigatii, iar o buna parte din OUAI sunt oprite din accesarea de fonduri europene”,  mai precizeaza Daniel Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016