Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Reducerea TVa la lapte va relansa consumul, prin scaderea preturilor la raft

daniel-constantin-reducerea-tva-la-lapte-va-relansa-consumul-prin-scaderea-preturilor-la-raft

Ministrul Agriculturii a mai precizat ca ministerul pe care il conduce colaboreaza cu consiliul concurentei pentru a combate cresterea afrificiala a pretului la alimente inainte de 1 iunie.


Prezent la festivitatea prilejuita de inaugurarea unei noi fabrici Danone in bucuresti, ministrul Daniel Constantin a vorbit si despre o problema arzatoare la ordinea zilei, anuma aceea a scumpirilor practicate de marile magazine in aceasta perioada, pentru ca dupa 1 iunie, cand TVA la alimente va fi de 9 la suta, sa revina la vechile preturi practicate pana acum.
 
„In ultimele zile exista aceasta perceptie ca unele magazine vor sa mareasca preturile inainte de reducerea TVA. Noi suntem foarte atenti, dar in egala masura si cei de la Consiliul Concurentei si de la ANPC. In masura in care legea ne va permite, vom interveni cu siguranta. Eu am avut discutii la MADR cu retailerii si ne-au asigurat ca nu vor creste preturile pana la 1 iunie. O sa propunem, in zilele urmatoare, solutii de genul pret vechi — pret nou. Nu stiu daca este fezabil pentru fiecare hipermarket, dar vom analiza fiecare portita legislativa astfel incat sa ne asiguram ca va beneficia de reducerea TVA consumatorul final, adica 20 milioane de romani. Consider ca toate semnalele din piata sunt foarte bune de aici plecam in discutiile noastre cu toate institutiile. Asociatia Marilor Retaileri de Magazine ne-a asigurat ca nu vor creste preturile in aceasta perioada, dar de la asigurari si pana la ceea ce se intampla in practica trebuie sa analizam cu toate institutiile statului” a precizat la finalul vizitei ministrul Agriculturii.
 
Acesta a mai spus ca  ca reducerea TVA la lapte si produse lactate de la 1 iunie se va vedea printr-o scadere a pretului la raft, dar va insemna si o relansare a consumului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Daca initial nu se vorbea de reducerea TVA la lapte si produse lactate, am insistat foarte tare si eu si primul ministru, mai ales pe fondul reducerii cotelor de lapte, sa avem o masura care sa vina in sprijinul procesatorilor, producatorilor si tuturor celor care sunt pe filiera laptelui. Rezultatul final va fi acela, si sunt convins de acest lucru, ca pretul va scadea. De asemenea, reducerea TVA inseamna si o relansare a consumului, inseamna mai mult lapte de procesat in aceasta unitate si mai mult lapte de vandut catre unitatile de procesare de fermieri. Inteleg ca exista o relatie foarte buna intre fermierii traditionali ai Danone si m-as bucura ca in toata tara sa existe astfel de relatii si sa nu se mai vorbeasca de contracte care sa reglementeze relatia dintre producatori si procesatori si acele discutii legate de pret respectiv ca procesatorii micsoreaza sau cresc pretul atunci cand doresc”, a mai declarat Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016