Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: TVA la alimente nu va putea cobori sub 15 la suta pana la finele anului viitor

daniel-constantin-tva-la-alimente-nu-va-putea-cobori-sub-15-la-suta-pana-la-finele-anului-viitor

Principala cauza, o constituie o directiva a Comisiei Europene, care impiedica scaderea TVA sub 15 la suta pentru alimente, pana la 31 decembrie 2015.


Senatorul PSD Ovidiu Dontu i-a adresat recent o intrebare ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, privind premisele scaderii TVA pentru produsele ecologice, iar in raspunsul primit la mijlocul lunii noiembrie ministrul a aratat ca pana in 31 decembrie 2015 nu poate fi redusa sub 15% cota standard de TVA la toate produsele alimentare, dar si ca este nevoie de introducerea agriculturii ecologice in clasificarea CAEN.
 
In raspunsul lui Daniel Constantin privind reducerea TVA pentru produsele ecologice se arata ca in urma analizelor facute pentru sectorul paine, carne şi produse din carne s-a constatat ca niciun stat european nu a aplicat aceasta masura.
„Studiile care au fost efectuate pana in prezent in vederea unor analize de impact releva dificultatea aplicarii unor masuri diferentiate de aplicare a reducerii TVA, cat şi stabilirea unor metode de aplicare (Directiva 2006/112/CE/2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, cu modificarile şi completarile ulterioare)”, se menţioneaza in documentul citat.
 
Ministrul mai arata ca punerea in aplicare a unor masuri de reducere a TVA la produsele agroalimentare ecologice poate sa stimuleze dezvoltarea sectorului si a consumului sustenabil de produse, dar ca pentru aceasta este necesara indeplinirea mai multor conditii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

El sustine ca sunt obligatorii trei conditii, respectiv realizarea unui studiu de impact socio-economic de catre un organism independent, stabilirea unei metodologii de calcul si a instrumentelor de aplicare a reducerii pentru produsele ecologice si lansarea unei dezbateri publice si constituirea unor grupuri de lucru pe aceasta tema cu factorii interesati.
 
„De asemenea, avand in vedere evolutia din ultimii ani a sectorului de agricultura ecologica din Romania, precum si numeroasele propuneri ale producatorilor si comerciantilor privind diminuarea cotei de TVA la livrarile de produse ecologice, MDAR a solicitat, in luna decembrie 2013, Institutului Naţional de Statistica, actualizarea clasificarii activitatilor din economia naţionala CAEN, prin introducerea activitatilor din agricultura ecologica in clasificarea CAEN”, se mai mentioneaza in raspunsul ministrului Agriculturii.
 
El adauga ca, in urma acestei solicitari, Institutul National de Statistica a precizat ca la viitoarea editie CAEN va extinde notele explicative din domeniul agriculturii, cu referiri la activitatile din agricultura ecologica.
 
Daniel Constantin subliniaza ca doar dupa modificarea codului CAEN se poate opera prin Codul Fiscal procedura de reducere a TVA.
 
„Pe de alta parte, in conformitate cu cele stabilite prin Directiva 2006/112/CE/2006, cu modificarile şi completarile ulterioare, la art. 97 se precizeaza ca pentru toate produsele alimentare, in perioada 01.01.2011-31.12.2015, cota standard de TVA nu poate fi redusa sub 15%”, se mai arata in raspunsul semnat de viceprim-ministru Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016