Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desi primeste 3 miliarde de euro pe an, sectorul agricol nu utilizeaza eficient acesti bani

desi-primeste-3-miliarde-de-euro-pe-an-sectorul-agricol-nu-utilizeaza-eficient-acesti-bani

Agricultura din Romania a ajuns sa primeasca dupa aderare foarte multi bani de la Ministerul Agriculturii si Uniunea Europeana, circa trei miliarde euro anual, bani care nu sunt utilizati eficient, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, la conferinta Focus on Agriculture organizata de Business Review.


"Ministerul Agriculturii si Uniunea Europeana transfera foarte multi bani in agricultura din Romania, care a ajuns sa primeasca, de la 300 de milioane de euro inainte de aderare, la aproape trei miliarde anual, dar care, din pacate, nu sunt eficienti folositi. Suntem deficienti la tehnologie si in ceea ce priveste organizarea producatorilor. Desi obtinem produse de foarte buna calitate, acestea nu ajung la piata sau sunt lasate la mafia intermediarilor. Am construit o Piata de Gros pentru legume si fructe, pe foarte multi bani, si o folosim pentru coacerea bananelor", a spus Irimescu.

Acesta considera ca sunt sectoare agricole in care Romania poate excela, daca resursele financiare sunt orientate corect.

"Parerea mea este ca in ultimele decenii, in Romania, s-a incurajat sectorul vegetal si a fost lasat la o parte sectorul zootehnic. in aceste conditii, Romania a devenit al cincilea exportator de cereale, cand mai degraba ar fi trebuit sa dezvolte sectorul zootehnic care are o valoare adaugata mult mai mare. Romania nu va castiga niciodata vanzand materie prima, ci doar din sectoarele cu valoare adaugata deosebita", a afirmat secretarul de stat in MADR.

Potrivit sursei citate, in urmatoarele decenii va exista o crestere a cererii de mancare, dar si o tendinta de crestere a preturilor la alimente, ceea ce ofera perspective de dezvoltare pentru producatorii agricoli.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Cine va produce in viitor va avea aur, insa pentru producatorii romani se pune problema de eficienta. De exemplu, in Belgia si Olanda se obtin usor 10 tone de grau la hectar, in timp ce in Romania, in ani buni, doar 7 tone. Cu astfel de productii, producatorii romani vor fi usor dezavantajati pe o piata comuna", a adaugat Achim Irimescu.

In opinia acestuia, in Romania se poate dezvolta sectorul de crestere a ovinelor, in conditiile in care carnea de ovine este extrem de cautata in vest, dar si cel al bovinelor, un de Romania ar trebui sa se reorienteze catre productia de carne de vita.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016