Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despre agricultura durabila si provocarile de mediu, la Forumul de agricultura

despre-agricultura-durabila-si-provocarile-de-mediu-la-forumul-de-agricultura

Marti, 12 martie 2013, s-au desfasurat lucrarile "Forumului de agricultura" organizat de Finmedia, eveniment la care au participat reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai Ministerului Mediului, ai asociatiilor patronale din agricultura, precum si ai societatilor financiare implicate in finantarea marilor investitii din acest domeniu de activitate.


Evenimentul a avut ca scop informarea publicului asupra obiectivelor si componentelor principale ale proiectelor derulate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, in vederea promovarii si implementarii conceptului de agricultura durabila, si totodata de a stabili caile de comunicare intre toti actorii implicati in acest sector de activitate.

Elena Dumitru, secretar de stat in Ministerul Mediului, a atras atentia asupra necesitatii crearii unui mod de lucru comun si eficient in combaterea efectelor climatice asupra mediului. O agricultura durabila trebuie sa tina cont de schimbarile de mediu.

"Participarea la acest eveniment este util pentru intelegerea faptului ca o agricultura dezvoltata pe baze ecologice trebuie sa se faca tinand cont de provocarile de mediu. Seceta si celelalte fenomene meteorologice periculoase diminueaza an de an productia agricola cu cel putin 30-50% iar emisiile de gaze cu efect de sera sunt responsabile de fenomenul incalzirii globale. in tara noastra emisiile de gaze cu efect de sera (GES) provenind din sectorul agricol reprezinta aproape 15% din totalul emisiilor GES ale Romaniei, fiind un procent care se incadreaza in media europeana a statelor membre UE", a spus Elena Dumitru.

De asemenea, oficialul a sustinut ca tranzitia catre un model de agricultura avand la baza principiile dezvoltarii durabile constituie cel mai bun raspuns la actuala criza economica mondiala, iar acest deziderat se poate realiza doar printr-un management mai eficient al problematicilor economice, sociale si de mediu care afecteaza acest sector de activitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"In acest sens, in cadrul Strategiei nationale privind schimbarile climatice in perioada 2013-2020, ce va fi adoptata in aceasta primavara prin hotarare de guvern, exista o componenta distincta dedicata reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, dar si una vizand politicile si masurile de adaptare, necesare pentru a reduce efectele inevitabile ale schimbarilor climatice asupra agriculturii", a mai precizat Elena Dumitru.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016