Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezbatere privind invatamant agricol romanesc

dezbatere-privind-invatamant-agricol-romanesc

Secretarul de stat, Dumitru Daniel Botanoiu, a participat marti, 26 februarie 2013, la sediul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, la o dezbatere privind stabilirea "Cadrului general referitor la infiintarea si functionarea parteneriatelor educationale dintre universitati de stiinte si medicina veterinara si licee sau scoli postliceale de profil".


Propunerea de creare a unor astfel de parteneriate apartine Ministerului Educatiei Nationale si urmareste cresterea calitatii educatiei si stimularea excelentei in invatamant.

In cadrul dezbaterii au fost punctate urmatoarele aspecte:

- Initierea unor grupe tehnice de lucru intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Educatiei Nationale – care sa finalizeze strategia cu privire la identificarea calificarilor noi solicitate de piata muncii, elaborarea de noi standarde de pregatire profesionala, actualizarea si revizuirea Codului Ocupatiilor din Romania (COR) si a Nomenclatorului de Calificare (NC)

- Legatura intre invatamant si formare profesionala continua

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


- Functionarea fermelor didactice

- Identificarea de forme de sprijin pentru tinerii absolventi din invatamantul agricol

- Campaniile de informare si promovare cu privire la sectorul agricol

- ncheierea de parteneriate cu organizatiile profesionale si inter-profesionale, grupuri de actiune locala, unitati administrativ-teritoriale, precum si alte forme asociative din agricultura si mediul rural

- Analiza accesului scolilor cu profil agricol la programele sustinute cu fonduri europene.

Urmatoarea reuniune va avea loc in circa 30 de zile, dupa ce ideile si propunerile inaintate catre Ministerul Educatiei Nationale si vor fi analizate si sintetizate intr-un raport.

Cu ocazia reuniunii a fost prezentat proiectul de ordin pentru aprobarea "Cadrului general referitor la infiintarea si functionarea parteneriatelor educationale dintre universitati de stiinte si medicina veterinara si licee sau scoli postliceale de profil". Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va analiza si va transmite punctul sau de vedere catre Ministerul Educatiei Nationale, dupa ce acest document va fi analizat cu partenerii sociali.

La reuniune au participat Remus Priocopie - ministrul educatiei nationale, Mihnea Costoiu - ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica, secretarii de stat in cadrul Ministerului Educatiei Nationale - Gigel Paraschiv, Tudor Prisecaru si Stelian Fedorca, rectorii de la universitatile agricole din tara, decanii universitatilor cu profil agricol si medicina veterinara, reprezentanti ai unor institute de cercetare, inspectorate scolare si licee cu profil agricol.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016