Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din 25 iunie, micii romanesti vor putea lua calea exportului

din-25-iunie-micii-romanesti-vor-putea-lua-calea-exportului

Produsul tratitional romanesc a fost publicat in jurnalul Oficial al Uniunii Europene, care a admis folosirea aditivilor carmin si bicarbonat de sodiu la fabricarea acestora.


La finele spatamanii trecute, Comisia Europeana a publicat Regulamentul privind categoriile de carne si utilizarea anumitor aditivi alimentari in preparatele din carne, document  care va intra in vigoare din 25 iunie, si prevede, printre altele, fabricarea pastei de mici dupa reteta originala si comercializarea micilor realizati din aceasta pe piata nationala, dar si la nivel european.
 
Informatia vine din partea ministerului Agriculturii, care a amis un comunicat de presa in acest sens, in care se precizeaza ca „in data de 5 iunie a.c., a fost publicat in Jurnalul Oficial al UE nr. L166/ 11 Regulamentul Comisiei nr. 601/ 2014 care amendeaza Anexa II la Regulamentul 1333/ 2008 in ceea ce priveste categoriile de carne si utilizarea anumitor aditivi alimentari in preparatele din carne. Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici dupa reteta originala si comercializarea micilor realizati din aceasta pe piata nationala, dar si la nivel european. Precizam ca Regulamentul 601/ 2014 va intra in vigoare la 25 iunie 2014, ca atare consumatorul roman si nu numai se poate bucura in continuare de savoarea micilor romanesti”.
 
Demersurile necesare pentru includerea in lista mentionata in Anexa II la Regulamentul (CE) nr. 1333/ 2008 a componentilor utilizati la fabricarea pastei de mici au fost facute de Reprezentanta Romaniei la Bruxelles, sustinuta de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de organizatiile de producatori si procesatori din sector, care au tinut ca produsul sa poata fi disponibil pe pietele europene.
 
Decizia cea mai importanta privind dosarul autorizarii aditivilor bicarbonat de sodiu si carmin la prepararea micilor romanesti a fost luata in data de 10 martie in Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala,prin obtinerea unui vot favorabil care permitea includerea aditivilor necesari pastei de mici in legislatia actuala a Uniunii Europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Nu mai putin de noua state membre beneficiaza de pe urma deciziei din 10 martie a, potrivit careia au fost autorizati mai multi aditivi pentru utilizare la prepararea anumitor produse, printre care si micii romanesti. Astfel In urma votului, a fost autorizata la nivelul Uniunii Europene folosirea unor aditivi in preparate precum Kasseler, Bräte si Surfleisch din Germania si Austria, lomo adobado, pincho moruno, careta adobado si costillas adobadas din Spania, toorvorst si ahjupraad din Estonia, gyros, souvlaki, bifteki, soutzoukaki si kebap din Grecia, mici din Romania, cevapcici, pljeskavice din Croatia, dar si in sunca sarata de Craciun din Finlanda.
mici, carmin, bicarbonat, export, jurnalul oficial al uniunii europene, produse traditionale, piata europeana
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016