Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din pricina secetei, anul acesta vom avea putini cartofi romanesti

din-pricina-secetei-anul-acesta-vom-avea-putini-cartofi-romanesti

Arsita si seceta prelungita din aceasta vara au afectat aproape 80% din culturile de cartofi din judetul Covasna, afirma conducerea Directiei Agricole. Directorul institutiei, Konczei Csaba a declarat miercuri pentru Agerpres ca in acest an s-au cultivat cu cartofi circa 15.000 de hectare de teren, cu circa 2.000 de hectare mai putin decat anul trecut, iar productia va fi extrem de scazuta.


"Pe parcelele pe care anul trecut s-au obtinut 16-20 de tone la hectar anul acesta nu vor fi nici 10 tone, iar cuiburile sunt foarte mici. Eu nu am vazut nicaieri cartofi mai mari de 5,5 centimetri cat sunt standardele pentru consum", a declarat Konczei Csaba.

Acesta a catalogat situatia agriculturii ca fiind "catastrofala", aratand ca peste 170.000 de hectare din judet, practic intreaga suprafata de teren acoperita cu cereale, legume de camp, nutreturi, pasuni sau fanete, au fost afectate de seceta.

Potrivit acestuia, sunt compromise in proportie de cel putin 30% 28.580 de hectare cu grau, secara, orz, orzoaica si ovaz, peste 2.700 de hectare cu sfecla-de-zahar si peste 23.000 de hectare de trifoi si lucerna. Din toata aceasta suprafata doar 577 de hectare cultivate cu grau de toamna sunt asigurate si pot fi despagubite.

De asemenea, peste 100.000 de hectare de pasuni si fanete sunt uscate din cauza arsitei, prin urmare seceta a afectat si crescatorii de animale din judetul Covasna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"O seceta asa de mare nu a mai fost in judetul nostru din anul 1946, asa spun localnicii (...) Situatia e catastrofala, pagubele sunt insemnate, iar oamenii sunt disperati pentru ca nu vor avea ce da de mancare la animale, au credite si contracte de acoperit", a declarat directorul Directiei Agricole.

Acesta a mai spus ca o comisie formata la nivel de judet a inceput evaluarea pagubelor produse de seceta, iar pe baza acestor date agricultorii vor putea obtine un document oficial care sa ateste pierderile suferite si sa justifice neonorarea contractelor catre terti. De asemenea, actul le va fi util in momentul stabilirii impozitului catre Fisc.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016