Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Discutii la nivel global privind produsele chimice si deseurile periculoase

discutii-la-nivel-global-privind-produsele-chimice-si-deseurile-periculoase

Pe parcursul celor trei Conferinte ONU, care au avut ca subiect principal problema produselor chimice si a deseurilor periculoase la nivel global, au fost adoptate 50 de decizii individuale care privesc consolidarea protectiei impotriva acestor substante chimice. Printre cei prezenti la intalnire, s-au numarat 80 de ministri si peste 1500 de participanti din 170 de tari.


Liderii de agentii la scara mondiala, vor incerca sa dezvolte interesul problemei produselor periculoase si sa promoveze agricultura ecologica, printr-un efort amplu de cooperare si colaborare.

Productivitatea viitoare este amenintata de productia agricola intensiva care afecteaza resursele agricole naturale, dupa cum sustine directorul general FAO, Jose Graziano da Silva.
“Pentru a combate foametea si eradicarea saraciei, vom avea nevoie sa gasim modalitati durabile pentru a produce 60 la suta mai multe alimente pana in 2050. Provocarea este de a permite tarilor sa gestioneze pesticidele in conditii de siguranta si de a folosi cantitatea potrivita la momentul potrivit si in mod corect. De asemenea vor trebui solutii de a aplica tratamente alternative in locul pesticidelor periculoase fiindca acestea continua sa reprezinte un risc grav pentru sanatatea umana si pentru mediu si in cele din urma vor ajunge deseuri periculoase. In momentul de fata jumatate de milion de tone de pesticide inutilizabile sunt dispersate tarilor in curs de dezvoltare. Aproximativ 70 la suta dintre substantele chimice la care s-au facut referire in aceste intalniri sunt pesticide, si multe din acestea sunt folosite in agricultura in mod constant. Este in interesul tuturor tarilor de a se asigura ca, in urma conventiilor stabilite la Basel, Rotterdam si Stockholm, pot lucra impreuna in mod eficient pentru a aborda diversele aspecte ale ciclului produselor chimice” explica acesta.

La editia a 6-a a Conferintei de la Stockholm, s-a stabilit printr-un acord, listarea Hexabromociclododecan (HBCD) in Anexa A din Conventie, cu derogari specifice in ceea ce priveste polistirenul expandat si cel extrudat, care se folosesc in constructii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

A mai fost adoptat si un cadru pentru gestionarea ecologica a deseurilor periculoase si a altor deseuri, stabilindu-se de comun acord, pentru urmatorii doi ani, sa se elaboreze o linie directoare tehnica in scopul deplasarilor transfrontaliere de deseuri electrice si electronice.







Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016